Zimski sportovi

Zrnčić-Dim umalo do senzacije

Antonija Pavlić • subota, 24.01.2009.
Zrnčić-Dim umalo do senzacije
Foto: Kristijan Komarica

22-godišnji Zagrepčanin Natko Zrnčić-Dim bio je na najprestižnijoj i najtežoj stazi Svjetskoga skijaškog kupa na rubu senzacije, ušavši u zadnju strminu s četvrtim vremenom i velikom mogućnošću da se probije čak i na pobjedničko postolje. Ipak, u zadnjem je skoku predugo bio u zraku i izašao izvan idealne putanje, što mu je odnijelo dosta vremena i smjestilo ga na "tek" 23. mjesto...

Mogao je danas Natko Zrnčić-Dim prirediti najveću senzaciju 69. izdanja Hahnenkam-Rennena, no nakon što je odradio perfektan gornji i središnji dio staze, Prdek je na posljednjoj strmini u skoku predugo ostao u zraku, izašao iz idealne putanje i izgubio gotovo 15 pozicija: "Šteta, predugo sam bio u zraku nakon skoka prije zadnje strmine, to me dosta odnijelo tako da nisam mogao na vrijeme ući u zavoj. Unatoč svemu tome, nisam razočaran, nadao sam se plasmanu oko 20. mjesta, ipak je ovo Kitzbühel, za mene jedno veliko iskustvo. Moje vrijeme tek dolazi", rekao je mladi skijaš Večernjem listu.

Očekivanja za sutrašnju kombinaciju također su velika. Natko, osim što odlično vozi spust, je svakim danom sve bolji i bolji i u slalomu, što je potvrdio i odličnim rezultatima u Wengenu prošloga tjedna kada je odvozio najbolje vrijeme kombinacijske utrke te 20. "pravog" slaloma, što mu je ujedno bio i rezultat karijere: "Nadam se sutra novom ulasku u Top 10 kombinacijske utrke, mislim da to nije nerealno, u najboljih 10 sam već ulazio, pa čak i bio na postolju... No, o tome ipak previše ne razmišljam, glavno je da napravim jedan dobar rezultat i upišem nove bodove."

Drugi naš skijaš koji je ubilježio nastup danas, Ivica Kostelić, nije bio oduševljenom svojom vožnjom i 29. mjestom, no solidna prilika za dobar kombinacijski rezultat i dalje je tu: "Nisam razočaran, plan je bio da ovdje osvojim barem bod i to sam i učinio, čak i nadmašio. Dosta sam vremena izgubio na ravnom dijelu staze, onom pravom spustaškom. Međutim, tokom cijele utrke me strašno smetalo što se nisam mogao spustiti u položaj 'žabe'. Bilo je nešto neravnina na pojedinim dijelovima i zbog toga me dosta 'treslo'."

Od Ivičinih glavnih konkurenata u kombinaciji ispred njega su na četvrtom mjestu tek Bode Miller, 12. Benjamin Raich te 19. Aksel Lund Svindal: "Bit će to teška utrka, malo mi je žao što danas nisam bio brži, ovako sutra u slalomu neću moći kalkulirati. Bit će teško, tu su ponajprije Raich i Miller, ali ima u vrhu i još nekoliko spustaša koji dosta solidno voze slalom. Bit će gusto...", završio je petoplasirani skijaš u ukupnom poretku Svjetskoga kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!