Tenis

Premalo za Del Potra

Ivor Krapac • nedjelja, 25.01.2009.
Premalo za Del Potra
Foto: EPA

Marin Čilić je drugu godinu zaredom zaustavljen u osmini finala Australian Opena. Jedini preostali hrvatski seniorski adut u Melbourneu oprostio se porazom od Juana Martina Del Potra, koji nije briljirao, ali je bio dovoljno dobar za prolaz bez većih komplikacija...

Nije to bio klasik, nije bilo ni ono što je Marin Čilić vjerojatno očekivao od sebe u potrazi za prvim Grand Slam četvrtfinalom u karijeri. Juan Martin Del Potro igrao je dobro na mahove, ovog puta dostatno za pobjedu s 5:7, 6:4, 6:4, 6:2 i čekanje suparnika među posljednjom osmoricom, kojeg će dobiti u ogledu Rogera Federera i Tomaša Berdycha.

Marin je svoje najbolje pružio u prvom setu. Početak je bio obećavajuć, Del Potro u tom dijelu meča nije dolazio do izražaja, a prvi hrvatski reket riješio je stvar breakom za 7:5 nakon što je sredinom seta ispustio prvi break prednosti (4:2).

Vezane vijesti

Argentinac se počeo dizati u drugoj dionici. U četvrtom gemu je asom spasio break-loptu, a kod 3:3 došao do ključnog breaka u setu u trenucima kad je na tribinama postala glasnija grupica hrvatskih navijača. Čiliću baš i nisu bili od pomoći - prvo je ispustio važan servis-gem, pri zaostatku od 4:3 propustio je priliku za povratak (30:40), dok u nastavku seta više nije imao pravu šansu.

I u trećem setu Marin je prvi došao do break-lopte - u četvrtom gemu imao je čak četiri nevezane, no osmopostavljeni Argentinac se tom prilikom izvukao odličnim serviranjem. Del Potro je gem kasnije breaknuo prvi, za vodstvo od 3:2, no Čilić je odmah uzvratio i vratio stvari u potpuni egal.

Rezultatska ravnoteža trajala je do završnice trećeg seta. Osmi nositelj je kod 4:4 došao do novog breaka, nakon čega se više nije osvrtao - u četvrtoj dionici je Marin potpuno potonuo, još dvaput izgubio servis i time ostao bez šansi za povratak. Nije bilo beznadno loše kao u prošlogodišnjoj osmini finala Wimbledona protiv Arnauda Clementa, ali nije bilo ni dobro, Čilića očito još povremeno prate dječje bolesti.

Melbourne je prošlost, a idući nastup prvog hrvatskog reketa dogodit će se početkom veljače na domaćem terenu, na PBZ Zagreb Indoorsu.

Tenisači, osmina finala: Del Potro (Argentina, 8) - Čilić (Hrvatska, 19) 5:7, 6:4, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!