Tenis

Noćna ptica Đoković

Maja Giljanović • nedjelja, 25.01.2009.
Noćna ptica Đoković
Foto: EPA

Izašli su na teren iza 23 sata po lokalnom vremenu, ali upornima koji su ih bodrili do sitnih sati Novak Đoković i Marcos Baghdatis pružili su vrhunsku zabavu...

Treći nositelj Australian Opena Novak Đoković projurio je prvim setom. Kako je Marcos Baghdatis servis ostavio u svlačionici - ubacio je, naime, samo 33 % prvog servisa, a nakon drugog servisa osvojio samo jedan jedini poen - Srbin je poveo 1-0 nakon samo 25 minuta igre.

Branitelj naslova je servis Cipraninu oduzeo dvaput, njegovu je jednu break-loptu poništio servis winnerom i ukupno osvojio dvostruko više poena od protivnika.

Vezane vijesti

U drugom se setu, međutim, Baghdatis probudio. Servisi su ulazili redovitije (46 %), zabijao je 23-godišnjak osobito s forhend strane (10 winnera) i čak i poveo samo da bi prednost breaka (4:2) ispustio neoprezno poizbacavši tri lopte u aut. Treći igrač svijeta je poravnao, a u tie-breaku stisnuo gas i osvojio ga sa 7:1.

U trećem su setu obojica dala ono najbolje što u ovom trenutku imaju - neobranjivi su udarci sijevali s obje strane mameći uzdahe s tribina. Rasplet smo još jednom pričekali do tie-breaka, a ovog je puta 97. igrač svijeta (osmi u kolovozu 2006.) iskoristivši treću set-loptu slavio sa 7:5.

U 15 minuta manje od dva sata ujutro Baghdatis je u prvom gemu četvrtog seta izgubio servis, a Beograđanin je nakon što je na 3:2 spasio dvije break-lopte u sljedećem gemu Cipranina breaknuo još jednom i nakon tri sata i 15 minuta upisao i treću pobjedu u njihovom trećem međusobnom susretu.

U četvrtfinalu Noletu će se suprotstaviti bivši prvi igrač svijeta i polufinalist u Melbourneu 2003., 2005. i 2007., Andy Roddick. Dosad su njih dvojica igrala triput i Đoković vodi s 2-1, a poveo je zadnji put kad se se sreli prošlog kolovoza u četvrtfinalu US Opena (3-1 u setovima).

Tenisači, osmina finala:
Đoković (Srbija, 3) - Baghdatis (Cipar) 6:1, 7:6(1), 6:7(5), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!