Zimski sportovi

"Previše sam kalkulirao"

Antonija Pavlić • nedjelja, 25.01.2009.
"Previše sam kalkulirao"
Foto: EPA

Po drugi put u povijesti hrvatskoga alpskog skijanja dva su se skijaša plasirala na pobjedničko postolje! Najljepšu skijašku priču ispričali su danas Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim, ponovivši rezultat iz Val d'Iserea prošle godine i zauzevši na najprestižnijoj utrci Svjetskoga kupa u Kitzbühelu drugu i treću poziciju...

"Ovo je prije svega jedan povijesni uspjeh za hrvatski sport jer je Kitzbühel hram alpskog skijanja i kada se spomene u skijaškim krugovima svi zadrhte", pokušao je slikovito Ivica Kostelić dočarati gledateljima HRT-a današnji uspjeh hrvatskih skijaša. "Dva Hrvata na postolju u Kitzbühelu? Prije 15-20 godina je to zvučalo nemoguće. Kao otprilike da Hrvatska ima svemirsku stanicu ili nešto tome slično."

Ukupna pobjeda u kombinaciji Ivici je danas izmakla za 49 stotinki sekunde, posljedica oprezne i spore druge vožnje: "Previše sam kalkulirao, išao sam na siguran prolaz ali nisam znao da sam tako spor. Bilo bi mi puno draže da sam osvojio 100 bodova u kombinaciji, ovako sam zapravo izgubio prvo, a ne osvojio drugo mjesto."

Vezane vijesti

Natko Zrnčić-Dim je nakon Val d'Iserea prošle godine, kada se prvi put našao na postolju uz Ivicu Kostelića, rekao kako će se u budućnosti još štošta morati poklopiti da se takav rezultat ponovi. I bio je u pravu, puno se toga danas poklopilo: "Ovo je fenomenalno. Nisam vjerovao u plasman na postolje sve dok nisu masovno počeli ispadati favoriti. Ne znam, ovo je kao san."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!