Rukomet

Kako su igrali: Koliko je trebalo

Ivor Krapac • nedjelja, 25.01.2009.
Kako su igrali: Koliko je trebalo
Foto: Kristijan Komarica

Još jedna prava momčadska izvedba odvela je Hrvatsku do pobjede nad Slovacima i osiguranja prolaska u polufinale SP-a. Protivnik koji objektivno nije na istoj kvalitativnoj razini arhiviran je uz točno onoliko utrošene energije koliko nam je bilo potrebno...

Venio Losert - Dobio priliku nakon početnih slabih desetak minuta Mirka Alilovića, a u svojoj minutaži, do desetak minuta unutar drugog poluvremena, prikupio četiri obrane uz 25 % uspješnosti. Protiv jačih suparnika trebat će više i bolje, Losert je to u stanju prikazati.

Mateo Hrvatin - Za trud i odvažnost zaslužuje peticu, za angažman tijekom svih 60 minuta također, a za četiri promašena zicera - minus. Zabio je najviše, šest golova, no u izjednačenijim utakmicama se svaka promašena šansa uglavnom plaća... Pored toga, u prvom poluvremenu, dok smo bili u 3-2-1, nekoliko puta zakasnio na Tomaša Stranovskog na desnom krilu, no u 5-1, kad je bilo nešto lakše, i to je izgledalo puno bolje.

Vezane vijesti

Ivano Balić - Bole ga leđa, list noge je zamotan, skočni zglob bandažiran, vjerojatno i sve drugo boli - no, Balić je klasa i na jednoj nozi. Krasna asistencija za Vorija i jednako lijepa "raketa" u slovačku mrežu potkraj prvog poluvremena pokazali su tko je igrač koji radi razliku - dobro je da dolazi dan odmora, njemu će odlično doći.

Domagoj Duvnjak - Početkom utakmice odličan, no nakon što je u završnici prvog dijela u oštrom sudaru sa suparničkom obranom dobio udarac u glavu i određeno vrijeme proveo odmarajući se na klupi, povratak nije bio toliko uspješan. U drugom poluvremenu je nekoliko puta zasrljao, požurio u napadu, no Slovaci na koncu to ipak nisu ozbiljnije kaznili.

Blaženko Lacković - Trebat će nam nešto bolji Lac - gledajući realizaciju, statistički se to ne čini loše, šutnuo je pet puta i triput zabio, no nije izgledalo najbolje u obrani, a i u napadu smo navikli na više. Najljepši trenutak utakmice bio mu je gol kojim je u posljednjim trenucima prvog poluvremena odveo Hrvatsku na pet razlike.

Vedran Zrnić - Ovog puta dobio dosta minuta na desnom krilu, možda zbog toga da pripazi na Martina Stranovskog, koji je u ranoj fazi utakmice nekoliko puta izmaknuo Čupićevoj pažnji. U obrani dobar, u napadu napravio najvažnije pogotkom za 22:18 nakon desetak minuta drugog dijela, čime je prekinuta slovačka serija od 4:0.

Marko Kopljar - U prvom poluvremenu odmorio Peru Metličića u obrani i napadu, u drugih 30 minuta uglavnom u obrani. Taj dio je odradio korektno, dok bi u napadu mogao biti odvažniji.

Igor Vori - Zabio dva gola, izborio nekoliko sedmeraca, borio se u napadu i obrani - klasičan Vorijev nastup, još jednom bez prave prilike za odmor.

Jakov Gojun - U završnici prvog poluvremena zamijenio Špoljarića na centarhalfu, u nekoliko situacija reagirao nedovoljno čvrsto, no puno propuha na crti ipak nije bilo - za što je zaslužio veliki plus i palac gore. Ovog puta bez prilike u napadu ili bijega u kontru.

Denis Špoljarić - Ministar obrane je na startu obeshrabrio suparničku vanjsku liniju blokirajući dva udarca, s njim, Vorijem i Metličićem nije bilo prolaza kroz sredinu, dok je u drugom poluvremenu dobio dovoljno vremena za predah da bi u posljednjim minutama bio spreman za napadački izazov - u završnici je "glumio" kružnog napadača, odmarajući Igora Vorija.

Petar Metličić - Kapetan je pucao tri od šest, u obrani krenuo odlično, dok je u nastavku uglavnom dobio napadačke minute. Povuče kada treba, no šteta je što nema pravog zamjenika u napadu.

Tonči Valčić - Nakon Ivana Čupića, novi hrvatski kolekcionar satova. Ponovno igrač utakmice, još jednom sasvim zasluženo - u napadu racionalan (5/7), u obrani odličan i kao half i kao prednji u 5-1.

Mirko Alilović - Puno bolji u svojoj drugoj prilici u ovom susretu - na početku se nije istaknuo, no u drugom poluvremenu skinuo je nekoliko lopti koje su Slovake mogle držati opasno blizu. Završio sa sedam obrana (35 %), danas bolji od Loserta.

Ivan Čupić - Dijelio minutažu sa Zrnićem, sva tri gola zabio iz sedmeraca (jedan neiskorišten), na početku jednom-dvaput zakasnio u obrani... Ovog puta nije bilo prilike za kontru, nije bilo ni puno lopti za krila, izostala je prava šansa da pokaže više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!