Tenis

Dvije predaje i senzacija

Ivana Spahija • ponedjeljak, 26.01.2009.
Dvije predaje i senzacija
Foto: EPA

Poznate su četvrtfinalistice prvog Grand Slama sezone. Osmi dan ženskog dijela Australian Opena i nije bio previše zanimljiv, obilježile su ga dvije predaje tenisačica, Bjeloruskinje Azarenke i Kineskinje Zheng. Španjolka Carla Suarez Navarro nastavlja s iznenađenjima i probila se među najboljih osam na turniru...

Serena Williams dokopala se četvrtfinala Australian Opena na vrlo s(p)retan način. Druga nositeljica je imala više sreće nego pameti u meču protiv Bjeloruskinje Victorije Azarenke, koja je Amerikanki zbog bolesti predala meč. Azarenka je fizički potpuno pala u drugom setu te niti nakon medicinske intervencije nije mogla nastaviti s igrom. Williams je tako zaslužila mjesto među najboljih osam, iako je vrlo loše ušla u meč protiv Bjeloruskinje.

Prvi set otišao je na stranu Azarenke rezultatom 6:3, nakon nebrojeno propuštenih break prilika, obje su tenisačice držale servise do rezultata 3:3. Bjeloruskinja je potom breakom došla do 4:3 i na svom servisu do vodstva od 5:3, a loš servis Williams omogućio je Azarenki da još jednim oduzimanjem servisa slavi sa 6:3. Amerikanka je u drugom setu imala vodstvo od 4:2, no 13. nositeljica nije mogla nastaviti meč i Serena se našla u četvrtfinalu.

Tamo će snage odmjeriti s Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom, koja također nije morala odigrati cijeli meč da zasluži mjesto među najboljih osam. Osmoj je nositeljici nakon samo pet odigranih gemova meč predala Kineskinja Jie Zheng. Kuznjecova je imala visoko vodstvo od 4:1 u prvom setu i tada je Zheng prilikom jednog udarca nespretno pala i ozlijedila zglob lijeve ruke. Nakon konzultacija s trenerom vratila se na teren, ali dalje ipak nije mogla te je bila prisiljena ranije krenuti put svlačionice.

Španjolka Carla Suarez Navarro i dalje nastavlja nizati senzacije na prvom Grand Slamu sezone. 20-godišnja Španjolka, 46. tenisačica na WTA listi, pažnju teniske javnosti privukla je izbacivanjem šeste nositeljice, Amerikanke Venus Williams u drugom kolu turnira. Suarez Navarro je potom preko dvije sunarodnjakinje došla i do četvrtfinala. Posljednja "žrtva" Španjolke je Anabel Medina Garrigues, koja je nakon samo sat i deset minuta igre ispraćena na tribine, a Suarez Navarro je rezultatom 6:3 i 6:2 zakazala susret s Elenom Dementijevom.

Ruskinja je i u meču osmine finala nastavila s rutinskim "gaženjem" protivnica i nije dopustila Slovakinji Dominiki Cibulkovoj da dođe u priliku ugroziti pobjedu četvrte nositeljice. Iako se Slovakinja činila kao teška protivnica za Ruskinju, Dementijeva je to demantirala glatkom pobjedom s dva puta po 6:2 nakon 75 minuta igre.

Nakon dva naslova ove sezone, onih u Aucklandu i Sydneyju, Ruskinja je postala možda i glavna favoritkinja za naslov unatoč činjenici da joj je ovo prvi plasman u četvrtfinale Aussieja u karijeri. Četvrtfinale Australian Opena bit će ujedno i prvi dvoboj Dementijeve i Suarez Navarro i možda će upravo osma nositeljica presuditi impresivnom nizu mlade Španjolke.

Tenisačice, osmina finala: Suarez Navarro (Španjolska) - Medina Garrigues (Španjolska, 21) 6:3, 6:2, Dementijeva (Rusija, 4) - Cibulkova (Slovačka, 18) 6:2, 6:2, Kuznjecova (Rusija, 8) - Zheng (Kina, 22) 4:1, predaja Zheng, S. Williams (SAD, 2) - Victoria Azarenka (Bjelorusija, 13) 3:6, 4:2, predaja Azarenke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!