Zimski sportovi

"Povijesni dan za hrvatsko skijanje"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 26.01.2009.
"Povijesni dan za hrvatsko skijanje"
Foto: Kristijan Komarica

Natko Zrnčić-Dim je svoj talent dokazao već u Val d'Isereu prošle godine, kada je kao potpuni anonimac u skijaškom svijetu stao na kombinacijsko pobjedničko postolje. Danas ovaj 22-godišnjak više nije iznenađenje. Niz dobrih rezultata, i prije svega veoma dobrih nagovještaja, jamče nam da ćemo u narednim godinama imati dva čovjeka u svjetskom skijaškom vrhu. Natko i Ivica nastavljaju pisati povijest...

Iako smo svi čvrsto vjerovali, pogled na konačne rezultate kombinacije na Streifu i Ganslernu ipak posebno imponiraju. Natko je ponovio Val d'Isere i zajedno se s Ivicom plasirao na pobjedničko postolje, ovaj puta u Kitzbühelu, nedaleko staze gdje je dan prije mogao postati najveća senzacija da ga u predzadnjem skoku nije 'bacilo' izvan idealne putanje. Nije važno, i ovako je senzacija. Mladić u svjetskom kombinacijskom vrhu.

"Ovo je čudo. Vjerovao sam u neke bodove u Kitzbühelu, možda ulazak u prvih deset, no plasman na postolje? Nikako...", oduševljeno je Natko govorio Večernjem listu. "Ovo je san snova. Biti na postolju ovdje, na najslavnijoj utrci Svjetskoga kupa, i to uz onakvu grešku koju sam jučer napravio u spustu."

Jučerašnje slalomske prezentacije ipak nisu bile na njegovoj razini, važno je bilo doći do cilja, sakupiti što više bodova: "Kalkulirao sam i u prvoj i u drugoj vožnji, morao sam biti siguran. No, zato me ovo treće mjesto posebno veseli; do njega sam došao s ne baš dvije savršene slalomske vožnje i s onom velikom pogreškom u spustu jučer", zborio je Natko te na šaljivo pitanje razmišlja li o uključivanju u borbu za Veliki kristalni globus kratko odgovorio kako za to još ima vremena. Ambicije su, dakle, tu.

"Ovo je povijesni dan za hrvatsko skijanje, iako bih rekao da sam ja osvojio treće, a Ivica izgubio prvo mjesto. Drago mi je zbog njega, zaslužio je biti prvi skijaš svijeta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!