Nogomet

Čale na pragu reprezentacije

Vedran Attias • utorak, 27.01.2009.
Čale na pragu reprezentacije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U velikom derbiju turskog prvenstva sastali su se drugi Trabzonspor i treći Fenerbahče te odigrali utakmicu koja je imala sve - osim golova, a još jedna sjajna igra Hrvoje Čale nije promaknula niti stručnom stožeru naše reprezentacije...

Navijači su na Sukru Saracoglu stadionu vidjeli vrlo dobru utakmicu u kojoj su ipak najbolji bili - golmani. Posebno je dobro branio Volkan Demirel koji je za predstavu u svojem 100. ligaškom nastupu za veliki turski klub proglašen igračem utakmice.

Kao i tijekom cijele sezone, jedan od najboljih igrača na terenu bio je bivši dinamovac Hrvoje Čale. Osim što je standardno obavio sjajan posao u obrani, Čale se našao i u dvije dobre prilike, no - nije zabio.

Iako su osvojili bod na teškom gostovanju, Čale nije bio zadovoljan bodom: "Ovo nam je bila jedna od najboljih utakmica. Znam da bi trebali biti sretni bodom kod Fenera, ali gledajući utakmicu - nismo osvojili jedan nego izgubili dva boda."

Čale je bio jedan od onih koji nisu našli rješenje za odlično raspoloženog vratara domaćih: "Krivo mi je što sam promašio dvije dobre prilike jer smo imali priliku potpuno pobjeći na tablici."

Odlične igre za koje Čale u Turskoj prima same pohvale nisu promaknule niti izborniku Slavenu Biliću koji je već zvao Čalu u izabranu vrstu dok je ovaj igrao u Dinamu. Član stručnog stožera Aljoša Asanović tako je najavio kako je neopravdano osporavani lijevi bočni na pragu povratka u reprezentaciju gdje mu je i mjesto.

Nakon ovog neriješenog rezultata, razlika između Trabzonspora i Fenerbahčea ostala je dva boda dok vodeći Sivasspor ima dva više od kluba našeg lijevog bočnog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!