Zimski sportovi

Noćni lov na Kostelića

Petar Plevnik • utorak, 27.01.2009.
Noćni lov na Kostelića
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je sjajnim nastupima u Kitzbühelu zasjeo na čelo ukupnog poretka Svjetskog kupa, Ivica Kostelić već će danas u Schladmingu imati prvi ispit u ulozi najboljeg svjetskog skijaša...

Nije puno vremena imao Ivica Kostelić za uživanje u ulozi najboljeg skijaša svijeta. Naime, već danas u Schladmingu je na rasporedu noćni slalom, sedma utrke ovosezonska utrka u ovoj disciplini.

Iako trenutno u životnoj formi, Ivicu za Schladming ne vežu pretjerano lijepe uspomene. U osam nastupa u austrijskom skijalištu Ivica je još 2002. trećim mjestom došao do svog jedinog pobjedničkog postolja u Schladmingu. Godinu dana kasnije bio je četvrti, da bi nakon toga izletio u sve tri utrke u kojima je nastupio izletio. Tek je prošle godine Ivica devetim mjestom uspio napraviti nešto bolji rezultat, dok je pobjeda otišla u ruke Marija Matta.

Iako bi teoretski gledano u ovom trenutku čak četvorica skijaša od Kostelića mogla preuzeti vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, večeras u Schladmingu svjedočit ćemo troboju Ivica Kostelić - Benjamin Raich - Jean-Baptiste Grange, barem kada je u pitanju ukupni poredak. Razlika između ove trojice iznosi svega 19 bodova, tako da je uistinu nemoguće bilo što prognozirati.

Uostalom, potvrdio je to i dosadašnji tijek sezone, posebice onaj slalomski, u kojem je samo Grange dva puta uspio doći do pobjede, dok su u preostala četiri nastupa slavila četiri različita imena.

Osim Kostelića, hrvatske će boje u Schladmingu braniti sve bolji Natko Zrnčić-Dim. Nažalost, Natko i dalje ima visoki startni broj u slalomu pa će večeras u Schladmingu do nove senzacije morati sa startnim brojem 71.

Prva utrka na rasporedu je u 18, dok druga počinje u 20.45 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!