Tenis

"Nisam mogao protiv svog tijela"

Borna Rupnik • utorak, 27.01.2009.
"Nisam mogao protiv svog tijela"
Foto: EPA

Novak Đoković od obrane svog naslova oprostio se u četvrtfinalu ovogodišnjeg izdanja Australian Opena. Bolji - i izdržljiviji - bio je sedmi nositelj Andy Roddick, kojemu je srpski tenisač u četvrtom setu predao meč...

Rezultat 6:7, 6:4, 6:2 i 2:1 za Andyja Roddicka dovoljno sugerira da treći nositelj Novak Đoković jednostavno više nije imao snage. Nakon što je prije dva dana svoj susret igrao do 3 sata ujutro, Roddicku se suprostavio po najvećoj vrućini i praktički izdržao samo prva dva seta.

Stoga je na konferenciji za medije glavna tema bila njegova fizička sprema. "Osjećao sam grčeve i umor po cijelom tijelu. Mislim da su svi vidjeli da se teško krećem, više nisam mogao niti servirati kao u prva dva seta. Roddick je uočio da mi duge izmjene ne odgovaraju i mudro ih koristio. Dao sam sve od sebe, ali nisam se mogao boriti protiv vlastitog tijela", izjavio je poslije meča.

Đoković se prošle godine našao na udaru kritika zbog nekih predaja, no naglašava kako ga obnova istih ne brine: "Nisam razmišljao o tome. To je sve dio sporta, uvijek sam odustajao s dobrim razlogom. Ne vidim zašto bi to itko shvaćao ikako drukčije nego na način da jednostavno više nisam mogao". Ovoga puta razlog leži i u prijašnjem dvoboju, dodaje: "Otišao sam spavati tek oko 5 ujutro i nisam se stigao oporaviti, a današnji su vremenski uvjeti bili uistinu teški".

Pod znakom pitanja našlo se i vrijeme odigravanja njegovog susreta. Naime, zbog nastupa domaće igračice, Jelene Dokić, dvoboj Roddicka i Đokovića pomaknut je u raniji termin, kako bi Australka dobila elitno vrijeme na televiziji. "Zatražio sam noćni meč, ali nisu mi ga odobrili. No, ne želim se osvrtati na to, Jasno mi je da postoje zahtjevi televizije i drugi čimbenici te da će domaća igračica privući najviše gledatelja. Ali sve je to normalno".

Razočaranje nakon ispadanja s turnira kojeg je prošle godine osvojio postoji, no Đoković ne očajava. "Ovo nikako nije najgori trenutak moje karijere. Znam da su mnogi očekivali dobar nastup jer sam tu osvojio prvi Grand Slam, ali moram ostati pozitivan. Preda mnom je duga sezona. Pokušao sam ne misliti na pritisak obrane naslova, doživio to kao izazov i smatram da sam dobro igrao", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!