Tenis

"Pitajte Federera"

Borna Rupnik • utorak, 27.01.2009.
"Pitajte Federera"
Foto: EPA

Juan Martin Del Potro nije se proslavio u susretu s Rogerom Federerom. Osvojio je tek tri gema, i to sva tri u prvom setu. Drugi i treći set pokušat će što prije zaboraviti, teško ih je uzeti čak i za loš primjer...

Na putu prema polufinalu Roger Federer je deklasirao Juana Martina Del Potra. Rezultat 6:3, 6:0, 6:0 govori više od bilo kakvog komentara, te je razumljivo što niti mladi Argentinac nije bio posebno pričljiv.

Na pitanje što se dogodilo na terenu, kratko je odgovorio: "Morate pitati Federera što se dogodilo. Nisam mogao ništa učiniti. Igrao je kao broj jedan na svijetu i to je to".

Vezane vijesti

Uzrok poraza ne leži u tremi, smatra Del Potro, ali iz svake se njegove riječi osjeti golemo razočaranje: "Nisam bio nervozan, samo sam imao loš dan. A on je Roger Federer - ako ne igrate dobro protiv njega, gubite. A ja sam igrao loše, dok su svi njegovi potezi bili izvrsni".

Međutim, probao je ne primiti sve skupa previše k srcu: "Izgubio sam, ali to je samo teniski meč. Nisam mogao ništa učiniti. On je igrao, a ja kao da sam razgovarao s njime. Moram se znatno popraviti kako bih mu se mogao suprostaviti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!