Nogomet

Mutu i Chivu otkazali Hrvatsku

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 09.02.2009.
Mutu i Chivu otkazali Hrvatsku
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Iako je najavljeno da će rumunjska nogometna reprezentacija u najjačem sastavu dočekati Hrvatsku u Bukureštu, dvije njihove najsjajnije zvijezde danas su i službeno skinute s liste onih koji će nastupiti u srijedu. Adrian Mutu i Cristian Chivu neće prijetiti našim vratima...

Najbolji rumunjski napadač Adrian Mutu ozlijedio se u nedjeljnom susretu svoje Fiorentine protiv Lazija i uslijed toga otpao iz konkurencije za okršaj s Hrvatskom u srijedu u Bukureštu.

"Razgovarao sam s Mutuom nakon nedjeljne utakmice i rekao mi je da je došlo do istegnuća mišića. Nadam se da nije ništa ozbiljnije i da neće pauzirati više od 2-3 tjedna", izjavio je rumunjski izbornik Victor Piturca za tamošnje medije.

Mutu je tako izbjegao i potencijalne zvižduke koji su na njegovu adresu najavljivani na stadionu u srijedu. Naime, i rumunjski nogomet pati od "klubaštva", pa bivša zvijezda bukureštanskog Dinama nije omiljena među navijačima Steaue, na čijem se stadionu igra utakmica s Hrvatskom.

Iako je bio na listi pozvanih, u Bukureštu se neće ukazati ni druga rumunjska zvijezda iz Serije A, Interov Cristian Chivu. "Chivu se tek vratio nakon ozljede, no nakon nedjeljnog razgovora s njim odlučio sam ga poštedjeti puta i ostaviti ga da se u miru oporavi. Puno nam je važnije da bude potpuno spreman za naredne susrete u kvalifikacijama", izjavio je Piturca.

Rumunjska će tako našoj reprezentaciji suprostaviti momčad koja će većinom biti sastavljena od igrača iz tamošnjeg prvenstva. Zanimljivo je da je Piturca nakon otkaza Mutua i Chivua pozvao izvjesnog Daciana Vargu, člana drugoligaša Sportula Studentesca. Objašnjenje leži u tome da je rumunjska klupska elita još na pripremama u Turskoj, pa je bilo kasno za pronaći zrakoplovne koridore iz Antalye do Bukurešta.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!