Tenis

"Na ovaj poraz gledam pozitivno"

Branko Barić • utorak, 27.01.2009.
"Na ovaj poraz gledam pozitivno"
Foto: EPA

Utorak je u Melbournu pripao Ruskinjama, budući da su i Safina i Zvonareva izborile polufinala. Safina je na opću žalost domaćih navijača prekinula seriju Jelene Dokić, koja nije previše očajavala nakon poraza...

Marion Bartoli nakon što je senzacionalno ispratila Jelenu Janković, nadala se kako protiv Vere Zvonareve može ponoviti takvu predstavu. Odlično je krenula, povela 3:1, no Ruskinja je nakon toga uzela 11 gemova u nizu i odjurila do polugfinala. "Od tog trenutka odigrala je nevjerojatno dobro, mislim da nije promašila niti jednu loptu nakon toga. Ja sam udarala najjače što mogu, ali ona je uvijek uzvratila s nekim boljim potezom.."

Novinari su tražili i od Zvonareve objašnjenje što se desilo nakon 1:3: "Ne znam što se dogodilo. Mislim da je ona do tada igrala dosta dobro, ja sam načinila nekoliko neprisiljenih pogrešaka, i zbog toga je povela. Nakon toga sam smanjila broj pogrešaka i uspjela držati visoku razinu igre do kraja."

Polufinale je izborila još jedna Ruskinja, i to nakon što je u tri seta izbacila miljenicu australskih navijača - Jelenu Dokić. Dinara Safina priznala je kako nije bilo lako igrati protiv ljubimice publike: "Teško je igrati kad jesva publika protiv vas. Kad je publika iza tebe, svaki dobar udarac i potez izazove ovacije, koje te podignu i natjeraju na još bolji potez. Ovako, nakon svakog mog dobrog poteza pljeskao je samo moj trener, što i nije baš motivirajuće."

Naturalizirana Australka nije očajavala nakon poraza od treće igračice svijeta: "Mislim da je to bio dobar meč. Psihički nisam bila u najboljoj formi, ali sve u svemu bilo je dobro. Odigrala sam tri seta protiv treće nositeljice i na ovaj poraz gledam pozitivno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!