Tenis

Španjolsko polufinale

Branimir Korać • srijeda, 28.01.2009.
Španjolsko polufinale
Foto: EPA

Fernando Verdasco treći je polufinalist Australian Opena. On je u četvrtfinalu nadigrao u četiri seta Jo-Wilfrieda Tsongu, prošlogodišnjeg finalistu. Tamo mu se pridružio i prvi igrač svijeta Rafael Nadal...

Fernando Verdasco po prvi put u karijeri igrat će u polufinalu nekog Grand Slam turnira. Do polufinala Melbournea stigao je impresivnom igrom u dosadašnjem dijelu turnira te pobjedama protiv jednog od favorita za osvajanje turnira Andyja Murraya te prošlogodišnjeg finaliste Jo-Wilfrieda Tsonge.

Tsonga je u ovom susretu imao prilika, čak 13 break lopti ponudio mu je Verdasco, ali Francuz je iskoristio samo dvije što nije bilo dovoljno za pobjedu protiv igrača koji igra u velikoj formi. Ključan je bio treći set koji je Verdasco dobio sa 6:3 nakon čega je u četvrtom potpunom dominacijom lako otišao do polufinala.

Vezane vijesti

Tsongini svijetli trenuci događali su se u drugom setu kada je rano napravio break, ali više zaslugom Verdasca koji je na voleju na mreži reagirao loše, nego što je sam to izborio.

Verdasco će u polufinalu igrati prvog igrača svijeta i svog sunarodnjaka Rafaela Nadala što mu garantira vrlo težak posao.

Nadal je u četvrtfinalu bio na dosad najvećem iskušenju. Francuz Gilles Simon igrao je vrlo dobar meč, posebice u drugom i trećem setu, ali u oba seta pao je u samoj završnici te izgubio u dva seta.

U prvom setu Nadal je odmah napravio break i bez većih problema projurio je do visokih 6:2. U drugom setu također je krenuo s breakom, no ovaj put Simon se vratio, ali u samoj završnici seta sa 7:5 pada i ulazi u visok zaostatak 2-0 u setovima. Treći set bio je posve ravnopravan do novog blackouta Francuza u završnici kod 5:5.

Prvi polufinalni dvoboj na rasporedu je već sutradan kada će se sastati Andy Roddick i Roger Federer dok će Nadal i Verdasco svoj polufinalni meč odraditi dan kasnije.

Tenisači, četvrtfinale:
Fernando Verdasco (Španjolska, 14) - Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 5) 7:6(2), 3:6, 6:3, 6:3, 6:2, Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Gilles Simon (Francuska, 6) 6:2, 7:5, 7:5.

Parovi, četvrtfinale:
Dlouhy/Paes (Češka, Indija, 4) - Bolelli/Seppi (Italija/Italija) 6:1, 7:6(5).

Juniori, treće kolo:
Yuki Bhambri (Indija, 1) - Dino Marčan (Hrvatska, 13) 6:3, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!