Nogomet

"Formiramo novu reprezentaciju"

Zoran Zdelar, Vedran Attias • srijeda, 28.01.2009.
"Formiramo novu reprezentaciju"
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik mlade reprezentacije Dražen Ladić nastavio je s formiranjem nove generacije, koja će novu provjeru imati 11. veljače protiv Makedonije...

Prijateljska utakmica u veljači ne očekuje samo A reprezentaciju, već i igrače uzrasta do 21 godinu. Svoj popis objavio je danas tako i izbornik mlade reprezentacije Dražen Ladić koji priprema novu generaciju za kvalifikacijski ciklus.

U 21 reprezentacija 11. veljače u Kostreni igra protiv Makedonije, a Ladić otkriva da je u planu i jedna utakmica krajem ožujka. Tada bi mladi Hrvati snage trebali odmjeriti s Crnom Gorom i to najvjerojatnije u Varaždinu.

Vezane vijesti

"Mi smo u fazi formiranja nove selekcije koja će se pripremati za Europsko prvenstvo. Svjesni smo da su klubovi na pripremama i da je većina u inozemstvu, pa gledamo da im što manje uzimamo igrače kako bi se mogli što bolje pripremiti za nastavak sezone", rekao je Ladić što se će zasigurno razveseliti naše prvoligaške trenere.

Kolika će biti razlika u kvaliteti nove generacije u usporedbi s prethodnom? "Svake dvije godine mijenjamo generaciju jer toliko traje njihov ciklus. S vremena na vrijeme se pojave dobre generacije i vrlo rijetko se događa da u generaciji nema kvalitete. U ove dvije - tri utakmice što smo igrali, iako nije bilo glavnih, zaista ima kvalitete."

Mlada reprezentacija filter je za A reprezentaciju, pa Ladića veseli što se na popisu Slavena Bilića našlo nekoliko igrača koji su prošli kroz njegovu momćčad. "Posebno me veseli što na listi izbornika A reprezentacije ima novih mladih igrača koji su prošli kroz mladu selekciju što i treba biti naš glavni cilj", zaključio je Ladić.

Popis kandidata za utakmicu s Makedonijom: Ježina, Kelava, Šimek, Vida, Maloča, Lovren, Kokalović, Jajalo, Badelj, Ljubičić, Smrekar, Križman, Knežević, Miličević, Ozobić, Tičnović, Palić, Jozinović, Bodul.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!