Tenis

"Ne volim usporedbe"

Borna Rupnik • srijeda, 28.01.2009.
"Ne volim usporedbe"
Foto: FaH

Prvi nositelj Australian Opena očekivano se plasirao u polufinale. Rafael Nadal bez većih je poteškoća svladao Gillesa Simona, a na putu prema finalu prvog Grand Slam turnira sezone stajat će mu sunarodnjak Fernando Verdasco...

Prvi Nadalov ovogodišnji zadatak u Melbourneu, proboj u poluzavršnicu, ostvaren je u tri seta. Rezultatom 6:2, 7:5, 7:5 pao je Francuz Gilles Simon, a Španjolac je tako ponovio prošlosezonski uspjeh.

"Ne volim uspoređivati godine. Sada igram puno konstantnije nego što je to bio slučaj prošlog siječnja. Istina, danas je bio težak meč i mogao sam bolje, ali nikada nije lako igrati protiv Simona jer ne mogu uspostaviti svoj ritam, a on ne prestaje trčati. Ipak, osjećam se dobro na terenu", započeo je Nadal na konferenciji za medije.

Vezane vijesti

Objasnio je i dio taktike nužne za današnje slavlje: "Djelomično sam promijenio svoj način igre. Pokušavao sam kraćim loptama, pa kombinacijom visokih i niskih lopti".

No, svjestan je da ne smije živjeti na lovorikama. "Može li mi netko garantirati da ću stalno igrati kao prošle godine, dajte mi papir i potpisat ću. Radi se o tome da uvijek vidim prostor za napredak. Bolji sam nego prošlih godina, ali moram i dalje napredovati", dodaje Rafael.

U polufinalu ga čeka španjolski obračun s Fernandom Verdascom. Nadal se tom susretu iznimno veseli: "Uvijek je lijepo igrati protiv sunarodnjaka u polufinalu Grand Slama. To je dobra vijest za obojicu, jer će barem jedan u finale. Fernando igra najbolji tenis u životu. Ranije je češće gubio koncentraciju i griješio, ali danas to ispravlja".

Na kraju se osvrnuo i na vremenske uvjete u kojima tenisači ovih dana nastupaju u Melbourneu: "Danas mi je već na zagrijavanju bilo teško. Malo je lakše nama koji dolazimo iz toplih zemalja, ali niti to se ne može uspoređivati. Osim toga, u Španjolskoj je sada zima, tako da je eventualno lakše nekome iz, primjerice, Argentine. Krov ne čini veliku razliku, možda se igra malo brže, ali to je sve".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!