Tenis

"Mogu pobijediti svakoga"

Borna Rupnik • srijeda, 28.01.2009.
"Mogu pobijediti svakoga"
Foto: EPA

Najneočekivanije ime u polufinalu prvog Grand Slam turnira sezone svakako je Fernando Verdasco. Pobjedom nad prošlogodišnjim finalistom 14. je nositelj osigurao dvoboj s prvim tenisačem svijeta, Rafaelom Nadalom...

Četiri su seta trebala Fernandu Verdascu da kući pošalje Jo-Wilfrieda Tsongu, Francuza koji je prošle godine na istom terenu igrao veliko finale. Verdasco će zasigurno željeti ponoviti njegov uspjeh, iako može biti iznimno zadovoljan već samim plasmanom u poluzavršnicu.

Put do pobjede nije bio nimalo lak, kaže Verdasco: "Štoviše, bilo je prilično naporno. Doduše, u trećem i četvrtom setu osjećao sam se znatno bolje nego u prvom i drugom, ali u prvom sam imao i malo više sreće. No, u ovom susretu ništa nije bila laka zadaća".

Vezane vijesti

Dio zasluga svom usponu k vrhu pripisuje i Davis Cupu. "Već sam više puta rekao da mi je Davis Cup promijenio život i dao mi golemo samopouzdanje. Postao sam psihički snažniji i lakše se nosim s pritiskom. Naravno, prije sezone sam marljivo trenirao, a pomogao mi je razvojni program mog sponzora", objašnjava 25-godišnji španjolski tenisač.

Jedna od njegovih prednosti je i igra lijevom rukom. Verdasco dobro zna da se zato njegovi protivnici moraju prilagođavati, ali to je činjenica koja sama po sebi ne može odlučiti susret. "Nema nas puno pa protivnici ponekad imaju više problema s nama. Ali ne razmišljam puno o tome, najvažnije mi je da uživam u ovim trenucima".

A kada je već dogurao ovako daleko, zanimljivo je čuti planira li možda napraviti još jedan korak više: "Igram dobro, osjećam se dobro i ništa me ne boli. Nadal je favorit i nema težeg protivnika od njega. Dat ću sve od sebe, a trenutno mislim da mogu pobijediti svakoga. Nisam si postavio granice na ovom turniru".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!