Tenis

"Spremna sam na sve"

Borna Rupnik • srijeda, 28.01.2009.
"Spremna sam na sve"
Foto: EPA

Serena Williams uspjela se ugurati među Ruskinje u polufinalu Australian Opena. U tri je seta nadigrala Svetlanu Kuznjecovu, te će kao druga nositeljica finale pokušati izboriti protiv Elene Dementijeve...

Da se uz Zvonarevu, Safinu i Dementijevu u poluzavršnicu ženskog dijela Australian Opena probila i Svetlana Kuznjecova, ruski bi Grand Slam na prvom ovosezonskom Grand Slamu bio potpuno. Ovako je "uljez" postala Serena Williams, kojoj je za taj uspjeh trebalo približno dva sata igre.

Međutim, ona se sama ne opterećuje tim podatkom. "Zar se očekivalo sverusko polufinale? Tko je to očekivao?", nije se dala smesti poslije susreta, u kojem je igrala sve bolje kako je vrijeme odmicalo: "Na početku mi stvarno nije išlo. Skupila sam mnogo promašaja. A vrućina je bilo jedno izvantjelesno iskustvo, osjećala sam se kao da to nisam ja na terenu. Pokušala sam samu sebe uvjeriti da nije tako vruće".

Vezane vijesti

Kuznjecova je u drugom setu servirala za meč, ali Serena se izvukla. Pojasnila je i kako: "Sjetila sam se da ću se, ako izgubim, morati vraćati na Floridu u trećem razredu zrakoplova, a to je vrlo neudobno. To me motiviralo. Da, letim trećim razredom jer su cijene podivljale. Osim toga, pomaže mi što slušam punk rock glazbu. Ne znam, pretpostavljam da je to dobar pristup".

Za Serenu je polufinale velik uspjeh, jer ne samo da ne doživljava vrhunac svoje karijere, već bi se eventualnim naslovom vratila na svjetski broj jedan. "Apsolutno stoji tvrdnja da ne igram najbolje, čak sam i za vrijeme susreta razmišljala kako ovo nije niti blizu mojih najboljih izdanja. Ali ohrabruje me činjenica da sam stigla ovako daleko. Sada sam spremna na sve, čak i najavljeno zatopljenje", kaže Serena.

Dementijeva će u polufinalu biti i više nego dostojan suparnik s druge strane mreže, nastavlja mlađa sestra Williams: "Elena igra fantastično, možda i najbolje od svih. Podigla je razinu svoje igre i morat ću se dobro potruditi da bih je pobijedila. No, igrat ću svoju igru bez obzira na težinu protivnika. Ne slažem se s njom da će to biti rat živaca".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!