Nogomet

Hrvatska čeka odgovor Libije

Zoran Zdelar • četvrtak, 29.01.2009.
Hrvatska čeka odgovor Libije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska nogometna reprezentacija u ožujku bi mogla odigrati prijateljsku utakmicu s Libijom...

Hrvatski nogometni savez još uvijek nije pronašao protivnika za prijateljsku utakmicu koja će biti na rasporedu u posljednjim danima mjeseca ožujka. Poznato je da Hrvatsku želi ugostiti reprezentacija Ruande, kojoj je na čelu hrvatski trener Branko Tucak, no malo je vjerojatno da će s njima biti dogovoren termin zbog njihovih obveza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Trenutno je najizglednije da će Hrvatska idućeg mjeseca otići na gostovanje u Libiju, državu koja je Hrvatima trenutno najpoznatija zbog navodnog švercanja alkohola od strane našeg diplomata, a inače po šefu države, Moamaru Gadafiju. S druge strane, malo tko zna za nekog njihovog nogometaša.

Konačni dogovor još uvijek nije postignut, HNS je poslao prijedlog s datumom odigravanja utakmice, a sad se čeka da stigne odgovor iz Tripolija, otkud je i pokrenuta inicijativa o odigravanju međusobne utakmice, ali u terminu 11. veljače. Kako je Hrvatska u trenutku libijskog prijedloga već bila postigla dogovor s Rumunjskom, iz Rusanove su poslali prijedlog s drugim datumom.

Hrvatska nikad u svojoj povijesti nije odmjerila snage s Libijom, reprezentacijom koja je trenutno 78. na Fifinoj ljestvici.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!