Košarka

Subotić: "Godi mi zanimanje Zadra"

Bernard Jurišić • četvrtak, 29.01.2009.
Subotić: "Godi mi zanimanje Zadra"

Odlaskom Malika Dixona Zadar je ostao samo na jednom razigravaču u momčadi - Roku Stipčeviću. Uprava zadarskog kluba krenula je u potragu za novim imenom, a danas smo dobili potvrdu da je to Srđan Subotić. Bivši kapetan Splita CO na pragu je Višnjika...

Srđan Subotić mogao bi biti novo ime u košarkaškoj momčadi Zadra. 29-godišnji Splićanin jedna je od glavnih opcija zadarskog kluba koji je otkazom Amerikancu Dixonu ostao samo na jednom razigravaču - Roku Stipčeviću.

Angažiranje Subotića za Zadar bi značilo "dvije muhe jednim udarcem" - dobili bi pojačanje na poziciji na kojoj su tanki, ali i dodatno "Hrvatizirali" momčad za prvenstvo u kojemu će moći koristiti samo dvojicu stranaca istovremeno na parketu.

"Kapitalac" Bracey Wright?

Osim Subotića na mjestu razigravača, Zadar bi mogao angažirati i pravog "kapitalca" na mjestu šutera. Potvrđeni su kontakti s 25-godišnjim Amerikancem Braceyem Wrightom. Wright je dobio otkaz zbog kršenja discipline u španjolskom Joventutu, u kojemu je bio jedan od nositelja igre. Ukoliko ga uspije angažirati, Zadar bi brzo dobio dostojnu zamjenu za otpuštene šutere Becka i Garnetta.

Subotića smo uhvatili na putu na trening svojih Sundsvall Dragonsa. "Čuo sam za zanimanje Zadra i naravno da mi to godi. Iako sam Splićanin, zbog supruge Jelene u Zadru se osjećam kao kod kuće i tamo provodim dosta vremena. Zadar je veliki klub i bila bi mi čast nositi zadarski dres, no imam ugovor sa Sundsvallom do kraja sezone i Zadar će morati najprije razgovarati s njima", rekao je Subotić za Sportnet.hr.

Naravno da Subotić prati situaciju u Zadru i hrvatskoj košarci. O svojim igrama u Švedskoj, gdje igra već treću sezonu, kaže: "Nije pretjerano reći da igram najbolju i najzreliju košarku u svom životu. Švedska liga možda nije toliko praćena, no ima tu puno dobrih igrača i dobrih momčadi. Igra se čvrsto, dvorane su dobro ispunjene, no moram priznati da bih se volio okušati na još višoj razini. U najboljim sam igračkim godinama, posebno za razigravača."

Subotić je najbolji igrač Sundsvall Dragonsa, kojeg je prošle sezone na veliko iznenađenje švedske košarkaške javnosti, doveo sve do finala doigravanja. Ove sezone ide im nešto slabije. "Otišlo nam je nekoliko važnih igrača i teško ih je nadomjestiti. Još uvijek smo u borbi za doigravanje, no kvaliteta momčadi ove je sezone puno skromnija nego prošle."

Dobre igre 29-godišnjeg kapetana šampionske momčadi Splita CO iz 2003. nisu prošle nezapaženo ni kod ostalih naših klubova. Željko Pavličević želio ga je vidjeti u Zagrebu tijekom jeseni, Slobodan Subotić razmišljao je o njemu za proljetni prvenstveni dio u dresu Splita CO, no obojica su "odletjela" s klupa svojih momčadi, a Subotić je ostao na plaći u švedskom klubu. Prošle sezone za njegovu momčad jednu utakmicu odigrao je i veliki Scottie Pippen.

"Ne mogu se požaliti da mi je loše ovdje u Švedskoj, no moram priznati da ne bih imao ništa protiv povratka u Hrvatsku. Osjećam da su ispred mene najbolje sezone karijere i ne bi ih bilo loše odigrati kod kuće. Dobro znam što znači igrati za Zadar i ne dvojim da bih se u tom ambijentu dobro snašao. No, ugovor me još uvijek veže sa Sundsvallom, vidjet ćemo što će od svega biti...", zaključio je Subotić u razgovoru za Sportnet.hr.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!