Rukomet

Podravka nadomak osvajanja WRHL

Ivan Ambroš • četvrtak, 29.01.2009.
Podravka nadomak osvajanja WRHL
Foto: Axel Heimken

Podravka Vegeta je preokretom u nedjelju došla do pobjede protiv Lokomotive u Koprivnici, a remijem u srijedu u Ljubljani najavila borbu za osvajanje titule WRHL...

Hrvatski derbi regionalne lige započeo je dobrom igrom Lokomotive koju je predvodila izvrsna Zeljko. Zagrebačke rukometašice su prvo poluvrijeme zaključile u svoju korist s 19:17, da bi u drugom dijelu došla do izražaja duža klupa domaćih rukometašica koje su na kraju slavile s uvjerljivih 40:32.

Žderić je skupila 18 obrana, a Zeljko 12. Penezić je zabila devet golova za Podravku, dok je prvi strijelac susreta bila Milanović-Litre s 11 golova.

Poraz oslabljene Budućnosti

Putovanje iz Podgorice do Beča na dan utakmice, uz neigranje važnih ozlijeđenih igračica, pokazalo se odlučujućim za ishod utakmice između Hypa i vodeće Budućnosti. Iako je Hypo imao vodstvo i od devet golova razlike (20:11), Podgoričanke su se u drugom dijelu vratile na samo jedan gol zaostatka (32:31). Iskusna ekipa Andrasa Nemetha, ipak, nije dopustila iznenađenje i susret je zaključila s 35:31.

Bulatović s osam i Radović sa sedam golova istaknule su se u crnogorskom sastavu, dok je Toth zabila šest golova za Hypo.

Važan bod na gostovanju kod Krima

Istoga dana u Ljubljani je gostovala Podravka Vegeta. Nakon nervoznog početka na obje strane (10:10), naše su se prvakinje bolje snašle, povele i vodile sve do 56. minute susreta. Sjajne Golubić i Lekić u posljednjim minutama ipak su uspjele iščupati bod.

Golubić i Lekić su ujedno bile i najbolji strijelci susreta s osam golova, dok su za Podravku Vegetu Zebić, Bulath, Penezić i Franić postigle po šest.

Podravka Vegeta u subotu u 18 sati dočekuje Budućnost T-Mobile koja je bitno oslabljena neigranjem važnih ozlijeđenih igračica. Ukoliko Koprivničanke u sljedeća dva susreta pobijede kod kuće Budućnost i Hypo (uz pobjedu u gostima protiv Ljubuškog), osvojile bi prvo mjesto u Women's Regional Handball League. Imajući u vidu dobre igre naših prvakinja na gostovanjima u Podgorici i Beču, prva titula WRHL bi mogla lako završiti u vitrinama koprivničkog kluba.

WRHL:
Podravka Vegeta – Lokomotiva 40:32 (17:19)
Hypo Niederősterreich – Budućnost T-Mobile 35:31 (20:11)
Krim Mercator – Podravka Vegeta 36:36 (15:19)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!