Tenis

Nadal: "Vjerovao sam u pobjedu"

Tea Lokas • petak, 30.01.2009.
Nadal: "Vjerovao sam u pobjedu"
Foto: EPA

Rafael Lavljeg Srca izborio je pobjedu u maratonskom susretu protiv najravnopravnijeg protivnika u dosadašnjem dijelu Australian Opena. Njegov sunarodnjak, Fernando Verdasco, ostao je uskraćen za uvećavanje već sada divovskog dosega u Melbourneu, omogućivši Rafi da ponovno živi svoj san...

Nakon iscrpljujućeg meča, dvojac je skupio još ono malo snage da analizira kako susret tako i očekivanja u budućnosti. Na neizostavno pitanje o mnoštvu nakupljenih emocija, kao i na komentar novinara kako je to bio "jedan od najboljih mečeva ikad viđenih", pobjednik je u svom stilu uspio izustiti: "Jako sam emocionalno doživio ovo danas. Ovo je bio zaista nevjerojatan meč. Fernando je odigrao nevjerojatno. Ne znam."

U nastavku je nadodao: "Mislim da se on u četvrtom setu malo umorio, ali i dalje je servirao brzinama od 212, 215 km/h, i svi su mu ulazili. Ja nisam imao nijednu šansu za break u četvrtom. Moji servisi bili su dobri, ali svejedno protiv njegovih nisam imao šanse. A u trinaestoj igri je odigrao fenomenalno. Bio sam psihički na razini cijelo vrijeme, vjerovao sam u pobjedu i bio jako skoncentriran. U petom sam setu imao puno prilika, ali on je opet servirao briljantno"

Vezane vijesti

Na račun svog prijatelja i sunarodnjaka imao je samo riječi hvale: "On igra najbolji tenis u svojoj karijeri. Ako nastavi ovako, ima priliku biti na bilo kojoj poziciji na ljestvici. Pobjeda protiv Štepaneka 6:4, 6:0, 6:0, protiv Murraya i Tsonge, za to moraš igrati jako dobro, predobro."

Ovaj meč uspoređivan je s onim u finalu prošlogodišnjeg Wimbledona pa i s onim prije nekoliko godina u Rimu s Federerom. "Ne mogu usporediti te mečeve. Finale Wimbledona je finale Wimbledona. Nakon dva finala zaredom, to je ipak bilo nešto emocionalnije. No današnji meč je jedan od onih koje ne možete dugo zaboraviti. Puno emocija, previše tenzija, u posljednjem gemu pri 0:40 sam proplakao."

Gledajući prema sutrašnjem finalu, novinari su se zapitali kako će Nadal skupiti snagu za još jedan težak susret, a on je na to imao najjednostavniji odgovor: "Ne znam, teško je zaspati nakon ovakvog susreta. Pojest ću nešto, otići na masažu, sutra ću spavati. Ne znam kad ću se probuditi, ali popodne oko 6, 7 ići ću na trening." Nimalo ne sumnjamo da će nezaustavljivi Španjolac ostaviti posljednji atom snage da se dokopa prvog Grand slama na tvrdoj podlozi i time upotpuni svoj status najboljeg igrača na svijetu.

Verdasco je većinu toga izgovorio u nekoliko kratkih rečenica: "Znate, poslije sam se počeo smijati, jer ovo je s Rafom najnormalnije. S drugima ne. Ali s njim me ovo ne iznenađuje. Vidio sam kako on igra mnogo puta, vidio sam što on može napraviti, a nitko drugi ne može. Dakle, zato je on broj jedan na svijetu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!