Tenis

Tomljanović osvojila Melbourne

Maja Giljanović • subota, 31.01.2009.
Tomljanović osvojila Melbourne

Ajla Tomljanović i partnerica joj Christina McHale pobjednice su juniorskog Australian Opena...

Šeste nositeljice turnira 15-godišnja Tomljanović i godinu dana starija Amerikanka su u finalu nakon 61 minutu igre nadjačale Aleksandru Krunić i Sandru Zanjevsku.

Zagrepčanka i McHale su u prvom setu realizirale obje break-lopte dok su s druge strane Srpkinja i Poljakinja propustile svoje tri da bi se u drugom setu situacija posve okrenula te su Krunić i Zanjevska spasile četiri od pet break-lopti s jedne, a s druge strane iskoristile sve svoje tri.

Vezane vijesti

U produljenom, pak, tie-breaku trećeg seta kćerka našeg proslavljenog rukometnog reprezentativca Ratka Ajla i McHale su slavile s 10:4.

Juniorski pobjednici u Melbourneu su i Indijac Yuki Bhambri koji je sa 6:3, 6:1 slavio protiv Grka Alexandros-Ferdinandos Georgoudasa, Ruskinja Ksenija Pervak koja je jednako uvjerljivo (6:1, 6:3) svladala Britanku Lauru Robson te Filipinac Francis Alcantara i Tajvanac Cheng Hsieh (6:4, 6:2 protiv Rusa Birjukova i Japanca Uchiyame).

Što se ostalih naših tiče rekapitulirajmo: Marin Draganja i Dino Marčan su u dublu dogurali do četvrtfinala (0:2 protiv Neuchrista i Weissborna), Toni Androić je s Indijcem Sitaramom zaustavljen (2:0) u prvom kolu baš od kasnijih pobjednika, dok su finalistice dubla među ostalima izbacile i našu Silviju Njirić. Krunić i Zanjevska su, naime, u prvom kolu našu 15-godišnjakinju i Kazahstanku Diyas pobijedile s 10:6 u produljenom tie-breaku trećeg seta.

U singlu je prva dva kola prošla Njirić (Berlinecke i Rodionova) prije nego je u osmini finala izgubila od kasnije finalistice Robson, dok su u prvom kolu eliminirane šesta nositeljica Tomljanović (Sheed) i Andreja Konjuh (Mladenovic).

Draganja (Verryth) i Androić (Uriguen) su zapeli u prvom kolu, a Marčana koji je prošao dvije runde (Dell'Orto i Saville) je u osmini finala zaustavio (2:0) kasniji pobjednik Bhambri.

Australian Open, finale dubla juniorki:
TOMLJANOVIĆ/McHale (Hrvatska/SAD, 6) - Krunić/Zanjevska (Srbija/Poljska) 6:1, 2:6, 10:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!