Tenis

"Ja sam sebi uvijek najbolja"

Vedran Babić • subota, 31.01.2009.
"Ja sam sebi uvijek najbolja"
Foto: EPA

Novopečena osvajačica Australian Opena, Serena Williams, presretna je zbog jubilarnog desetog Grand Slam naslova, koji će joj donijeti poziciju najbolje tenisačice na svijetu...

Samo 58 minuta trebalo je Sereni Williams da sa 6:0 i 6:3 deklasira Dinaru Safinu i po četvrti put otiđe do kraja u Melbourne Parku. Evo kako je jedno od najkraćih Grand Slam finala u povijesti vidjela mlađa sestra Williams. "Stvarno sam željela pobjedu i imam osjećaj kao da sam zaista trebala ovu titulu. Žarko sam željela stići do desetog naslova, koji je tu negdje pri vrhu ako ćemo ga uspoređivati s ostalih devet koje sam osvojila."

Današnjom pobjedom Serena postaje novi broj jedan na WTA ljestvici. "To sam tek saznala po završetku meča, no ja sebe uvijek smatram najboljom, bilo da sam prva ili 100. Ipak, biti na vrhu je veliki bonus."

Vezane vijesti

Finalni meč u Rod Laver Areni bio je u potpunosti u znaku 27-godišnje Amerikanke, čija pobjeda u ni jednom trenutku nije dolazila u pitanje. "Safina je propustila nekoliko prilika da zadrži prvi servis gem, što mi je dalo još više samopouzdanja, a mislim da sam tek od trećeg gema počela posve kontrolirati meč. Ovo je definitivno bio jedan od mojih najdominantnijih mečeva, uspjela sam podignuti nivo igre uoči finala. Igra parova s Venus mi je definitivno pomogla, a i muški mečevi su me inspirirali, pogotovo onaj sinoćnji između Nadala i Verdasca."

Za kraj, Serena je poručila kako će dati sve od sebe da na ovogodišnjem Roland Garrosu ostvari bolji rezultat od prošle godine (3. kolo) te da jedva čeka doći u Pariz, grad koji posebno voli. Isto tako, upitana je i za prognozu muškog finala između Rogera Federera i Rafaela Nadala. "Velika sam obožavateljica i Rogera i Rafe, tako da ne znam. Možda bih više voljela vidjeti Rafu s naslovom, jer nikada nije osvojio ovaj turnir. Znam samo da želim njihove autograme."

Nakon Roland Garrosa prošle godine, Dinara Safina ponovno je poražena u Grand Slam finalu, ali će od ponedjeljka biti druga tenisačica svijeta, čime će izjednačiti svoj najbolji renking. Ruskinja smatra kako danas jednostavno nije bila ona prava. "Bila sam nervozna jer se do sada nikada nisam našla u situaciji da se borim i za Grand Slam naslov i za prvo mjesto, a Serena jest, iako prije meča nisam bila ni približno nervozna kao primjerice uoči finala Roland Garrosa, kada noć ranije nisam uopće spavala."

"Iz svakog poraza možeš nešto naučiti i sad se treba ponovno posvetiti treninzima, popraviti ono što nije bilo dobro, prije svega servis, i pripremiti se za Dubai. Razočarana sam što nisam prikazala igru kakvu znam."

22-godišnja Moskovljanka kaže kako je trenutno iscrpljena te da ne zna je li joj brat Marat čestitao na finalu. "Mobitel mi je u trenerovoj torbi tako da uopće ne znam tko mi je slao poruke ili me zvao."

O samome meču i novoj najboljoj tenisačici svijeta je rekla: "Dokazala je da je pobjednica. Danas je igrala točno onako kako je trebala. Bila je agresivna i remetila moj ritam igre. Nije mi dopustila niti najmanju šansu za povratak u meč. Mislim da isključivo o njoj ovisi koliko dugo će zadržati prvo mjesto, s obzirom da ne nastupa na previše turnira."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!