Zimski sportovi

"U Val d'Isere po medalje"

Antonija Pavlić • nedjelja, 01.02.2009.
"U Val d'Isere po medalje"
Foto: EPA

Dvostruko je švedsko slavlje uspjela ipak danas u Garmisch Partenkirchenu spriječiti Amerikanka Lindsey Vonn. No, Anja Paerson i Jessica Lindell-Vikarby su unatoč tome pokazale kako će biti jaki švedski aduti na predstojećem Svjetskom prvenstvu, kao i u borbi za ovogodišnju kolekciju Kristalnih globusa...

Da nije senzacija i da je uistinu vrlo brza, pokazala je Jessica Lindell-Vikarby i danas u Garmisch Partenkirchenu: "Bila je ovo dobra utrka, staza je bila dosta teška i zahtjevna i ako si htio dobar rezultat nisi smio ni malo oklijevati. Ne znam što se dogodilo u donjem dijelu staze, gore sam bila puno bolja, a potom pred samim krajem izgubila dosta vremena.", objasnila je švedskim medijima te istaknula kako nije nezadovoljna trećim mjestom.

"Dva plasmana na pobjednički podij u posljednja dva tjedna su za mene izvanredno postignuće. Posebno mi je važno jer se sve ovo događa samo dva dana prije početka Svjetskog prvenstva. Još nikada nisam bila u situaciji da sam na nekom 'medaljaškom' natjecanju favorit, no danas sam pokazala da Cortina nije bila slučajna i da mogu biti vrlo brza."

Njezina kolegica iz reprezentacija pak, Anja Paerson, u posljednjim je utrkama prikazala zavidnu razinu forme, no i isto toliku količinu nesigurnosti koja je logično sa sobom povukla i mnoga odustajanja: "Jako sam zadovoljna s današnjom drugom pozicijom; prvo zbog toga jer nisam prikazala posebno dobro skijanje, nisam bila agresivna u svakim vratima i previše sam oklijevala, a na ovakvoj se stazi moraš odmah odlučiti. Zadovoljna sam i jer u posljednjih nekoliko utrka nisam osvajala bodove, a i prečesto sam odustajala nakon najboljih prolaznih vremena.", potužila se najbolja švedska skijašica.

Afiniteti prema Svjetskom prvenstvu su jasni: "U Val d'Isere idem osvojiti medalju, sigurno neću biti turist i samo statirati. Uvijek sam posebno motivirana na natjecanjima na kojima se dijele medalje, jednostavno volim ići do krajnjih granica kada je to uistinu prijeko potrebno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!