Tenis

Veićeva pobjeda karijere

Ivor Krapac • ponedjeljak, 02.02.2009.
Veićeva pobjeda karijere
Foto: Branko Barić

Prvi dan glavnog turnira PBZ Zagreb Indoorsa donio nam je i prvu dobru vijest. Antonio Veić ubilježio je svoju prvu ATP pobjedu u karijeri uz preokret protiv Guillerma Canasa, nekad osmog tenisača svijeta...

Iako 31-godišnji Argentinac danas nije na razini iz najboljih dana, trenutno tek 68. na svijetu, pobjeda nad igračem Canasovog ranga uvijek je vrijedna posebnog slavlja. Antonio Veić iskoristio je sve što se pružalo i slomio puno iskusnijeg suparnika s 4:6, 6:4 i 6:2, uz dizanje u igri nakon nervoznog početka i gubitka prvog seta.

"Ušao sam u meč dati sve od sebe, da se baš ne osramotim i da me ne zgazi - trudio sam se biti mu blizu, tražiti šansu, tu šansu sam dobio i iskoristio je na najbolji način. Presretan sam", kazao je 20-godišnji domaći adut nakon pobjede kojom je pokazao da je pozivnica za glavni turnir otišla u prave ruke.

U prvom setu Canas je prošao s dva oduzeta Veićeva servisa. Prvi break prednosti nije zadržao, Antonio se vratio iz minusa od 4:2, dok mu je drugi break, kod 4:4, omogućio da stigne na pola puta do pobjede. No, nije sve prošlo baš idealno za iskusnog Argentinca - smetala mu je bol u desnom ramenu zbog koje je na izmjeni strana kod 4:3 tražio medicinski time-out i masažu.

"Dva servisa je udario sporo, pa dva zviznuo 250 na sat", kazao je Veić o suparnikovim problemima na koje se nije previša obazirao: "Tražio sam svoju šansu, probao igrati s njim svaki poen... Dao mi je priliku, uzeo sam je i najsretniji sam na svijetu."

U drugoj i trećoj dionici bio je to puno ravnopravniji meč, a Antonio ga je usmjerio u svoju korist uz break u desetom gemu drugog i šestom gemu odlučujućeg seta.

Nakon pada u minus od 4:2 u trećem, dobrim dijelom zbog sve većeg mučenja sa servisom i nekoliko dvostrukih pogrešaka, Canasu više nije bilo povratka. Priči je došao do kraj u osmom gemu trećeg seta - Veić je uzeo novi break i time proslavio vrijedan skalp.

"Bio sam pomalo nervozan, no ne kao lani u Umagu kada sam potpuno izgorio", zaključio je Antonio, dodajući da ga je danas prilično rasteretilo što u dvorani nije bilo previše ljudi, a pomogla je i kvaliteta suparnika - prošle godine je u umaškom prvom kolu očekivao više protiv Mathieua Montcourta, dok protiv Canasa nije bilo takvog pritiska.

U osmini finala Veić će dočekati boljeg iz dvoboja petopostavljenog Austrijanca Jürgena Melzera i Rusa Jevgenija Koroleva.

PBZ Zagreb Indoors, 2.2.2009., prvo kolo: Veić (Hrvatska, WC) - Canas (Argentina) 4:6, 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!