Tenis

Hrvatice u Tallinnu

Vedran Babić • ponedjeljak, 02.02.2009.
Hrvatice u Tallinnu
Foto: Jurica Rako

Nakon uzbuđenja na prvom Grand Slam turniru sezone, tenisačice se okreću reprezentativnim obvezama. Među njima su i naše, koje se u Tallinnu pripremaju za turnir euroafričke zone u Grupi 1, koji je na rasporedu od srijede do subote...

Na turniru u glavnom gradu Estonije sudjelovat će, uz Hrvatsku i domaćina, još 13 zemalja. To su Austrija, Mađarska, Rumunjska, Bjelorusija, Danska, Luksemburg, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Švedska, Nizozemska, Bugarska, Velika Britanija i Poljska.

Ždrijeb skupina bit će obavljen sutra u 13 sati, a reprezentacije će biti podijeljene u četiri skupine gdje će igrati po jednokružnom sustavu. Pobjednici skupina idu dalje u polufinale, a pobjednici iz tih susreta izborit će kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

Hrvatska će se Tallinu predstaviti u sastavu Jelena Kostanić Tošić, Sanda Mamić, Petra Martić i Ana Vrljić, a podloga na kojoj će pokušati osvjetlati obraz hrvatskom tenisu je greenset. Svaka reprezentacija na raspolaganju ima samo jedan sat treninga ujutro i jedan sat poslijepodne, a evo što je o atmosferi naše reprezentacije u Tallinu rekla izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić.

"U usporedbi sa Svjetskom skupinom razlika je velika. Od kratkih termina za trening preko uvjeta općenito do zajedničkih svlačionica za sve reprezentacije. Primjerice, dobili smo dvije kutije lopti, a na ovoj podlozi one se potroše vrlo brzo."

" Zato je raspoloženje u reprezentaciji poslovično odlično i što je najvažnije, nemamo problema s ozljedama. Osim toga, naša reprezentacija je najprofesionalnija, jer jedini imamo i fizioterapeuta i španera."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!