Zimski sportovi

Vonn spriječila senzaciju

Petar Plevnik • utorak, 03.02.2009.
Vonn spriječila senzaciju
Foto: EPA

Prema očekivanjima, Lindsey Vonn nova je svjetska prvakinja u superveleslalomu. Sjajna Amerikanka ovosezonsku je dominaciju iz Svjetskog kupa potvrdila i danas u Val d'Isereu, slavivši ispred Francuskinje Marchand-Arvier i Austrijanke Fiscbacher...

Gotovo idealni uvjeti dočekali su 56 skijašica iz čak 25 zemalja, među kojima nije bilo naših predstavnica, na startu ženskog superveleslaloma, prve utrke Svjetskog prvenstva u francuskom Val d'Isereu. Očekivano najboljom pokazala se Amerikanka Lindsey Vonn, koja je i danas potvrdila dominaciju iz Svjetskog kupa, došavši do svog prvog zlata na svjetskim prvenstvima.

Sa startnim brojem 21 Vonn je stazu Rhone-Alpes prošla u vremenu 1:20.73, a posebno dominantna Amerikanka je bila u donjem dijelu staze, kada je pronašla idealnu liniju i u cilj ušla s 34 stotinke prednosti u odnosu na do tada vodeću, a na kraju senzacionalnu srebrnu Francuskinju sa startnim brojem dva Marie Marchand-Arvier.

KOSTELIĆ BEZ SUPER G-a

Iako je postojala mogućnost da Ivica Kostelić nastupi u sutrašnjem superveleslalomu, zbog problema s leđima ipak je odlučeno kako Kostelić neće nastupiti na vrlo zahtjevnoj stazi.

Bronca je također pomalo iznenađujuće otišla u ruke Andree Fiscbacher. Sa startnim brojem 14 Austrijanka je pronašla idealnu putanju i iako nije uspjela s prvog mjesta skinuti Francuskinju, Fiscbacher je u konačnici uspjela doći do brončane medalje, daleko najvećeg rezultata karijere.

Braniteljica naslova iz Ärea, dvostruka Svjetska prvakinja u ovoj disciplini Anja Paerson, propustila je danas prigodu postati prva skijašica u povijesti s tri zlata u superveleslalomu. Šveđanka je od samog početka ušla dekoncentrirano te je odustala na sredini staze, baš kao i brončana od prije dvije godine, Austrijanka Renata Goetschl.

Svjetsko prvenstvo nastavlja se sutrašnjom utrkom superveleslaloma za skijaše, dok će skijašice svoj program nastaviti superkombinacijom koja je na rasporedu u petak.

Svjetsko prvenstvo, Val d'Isere, superveleslalom (Ž):
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:20.73
2. Marie Marchand-Arvier (Francuska) +0.34
3. Andrea Fischbacher (Austrija) +0.40
4. Anna Fenninger (Austrija) +1.28
5. Tina Maze (Slovenija) +1.33
6. Elisabeth Goergl (Austrija) +1.54
7. Lara Gut (Švicarska) +1.61
8. Maria Riesch (Njemačka) +1.71
9. Nadia Fanchini (Italija) +2.02
10. Viktoria Rebensburg (Njemačka) +2.07
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!