Zimski sportovi

"Imala sam prednost staze, šteta za zlato"

Antonija Pavlić • utorak, 03.02.2009.
"Imala sam prednost staze, šteta za zlato"
Foto: EPA

Dočekala je 23-godišnja francuska specijalistica za brze discipline prvi pravi rezultat i postolje u karijeri upravo na 'svojoj' stazi, u Val d'Isereu, i to na 40. Svjetskom prvenstvu. Sa startnim je brojem dva u svojoj nominalno drugoj disciplini sjajno iskoristila prednost domaćeg terena i oko vrata objesila srebrnu medalju...

"Ovo je nešto nevjerojatno, gotovo se tresem od sreće i trnci mi prolaze tijelom. Publika je danas bila fenomenalna, zbog njih sam uspjela izvući ono najbolje od sebe. Ujutro sam se probudila s čudnim osjećajem u trbuhu, bila sam prilično nervozna, no bila je to ona pozitivna nervoza.", objasnila je domaća skijašica. "Bila sam iznimno motivirana, skijala odlično na prvom dijelu staze, a i publika me nosila; cijelim tokom staze sam čula kako viču i navijaju i to je bio uistinu poseban doživljaj. Pogriješila sam u zavoju prije drugog prolaznog vremena i mislim da mi je to odnijelo zlatnu medalju.", priznala je.

Zamjerke na pobjedu Vonn, ipak, nije imala: "Lindsey je danas skijala izvanredno i potpuno zaslužila ovu pobjedu. Imala sam veliku prednost prethodnog treniranja na ovoj stazi, puno sam puta tu skijala i to me sigurno i dovelo do ovog uspjeha. Malo mi je žao što nisam još bolje iskoristila tu prednost i uzela zlato, no i ovako je osjećaj predivan. Nadam se da sam ovim uspjehom, također, dala i dobar motiv ostalim francuskim reprezentativcima da pokušaju napraviti isto."

Dugo je držala vodstvo, zlato je u džepu imala sve do startnog broja 21 i nenadmašive Lindsey Vonn: "Kada startate drugi nikada ne znate koliko ste dobro odvozili i jeste li bili dobri ili ne. Svakakve su mi se misli skupljale u glavi kada sam stajala na mjestu najbolje i gledala vožnje ostalih skijašica. Naravno da sam razočarana drugim mjestom, ipak uvijek želite biti najbolji kada se natječete, a kod kuće je taj motiv posebno velik."

Nemojte me krivo shvatiti, Lindsey je danas uistinu bila najbolja", za kraj je samo dometnula simpatična Francuskinja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!