Zimski sportovi

Težak pad Marije Riesch

Petar Plevnik • srijeda, 04.02.2009.
Težak pad Marije Riesch
Foto: Nikola Movrić

Prvi trening ženskog spusta u Val d'Isereu ostao je u sjeni teškog pada Marije Riesch, zbog kojeg je za Nijemicu Svjetsko prvenstvo vrlo vjerojatno završeno...

Iako je najbrže vrijeme današnjeg treninga senzacionalno pripalo Britanki Chemmy Alcott s brojem 43, nažalost, vijest dana je težak pad Nijemice Marije Riesch. Prilikom pada drugoplasirana u ukupnom poretku Svjetskog kupa ozljedila je koljeno i prema prvim najavama za nju je ovo Svjetsko prvenstvo završeno, a nakon daljnjih pretraga bit će poznato o koliko je teškoj ozljedi uistinu riječ.

Riesch je ove sezone bila u sjajnoj formi, a podsjetimo da je Nijemica zbog ozljede križnih ligamenata već morala propustiti Svjetsko prvenstvo u Bormiju 2005 te Olimpijske igre u Torinu 2006.

KRAJ SEZONE ZA LINDELL-VIKARBY?

Osim za Riesch, današnji trening bio je koban i za Jessicu Lindell-Vikarby. Naime, 24-godišnjakinja je također pala pri čemu su stradali križni ligamenti i za Šveđanku je ova sezone vrlo vjerojatno gotova.

Na današnjem treningu nije se proslavila ni najveća favoritikinja Lindsey Vonn, koja je napravila veliku grešku zbog koje je u cilj ušla tek na 40 mjestu sa 7.50 sekundi zaostatka za najbržom, dok drugoplasirana u poretku spusta Švicarka Dominique Gisin nije ni završila trening.

Skijašice sutra voze još jedan trening uoči superkombinacije koja je na rasporedu u petak, dok je nedjelja rezervirana za spust.

Val d'Isere, Svjetsko prvenstvo, spust, prvi trening:
1. Chemmy Alcott (Velika Britanija) 1:30.21
2. Lara Gut (Švicarska) +0.20
3. Nadia Fanchini (Italija) +0.50
4. Andrea Fischbacher (Austrija) +0.65
5. Marie Marchand-Arvier (Francuska) +1.19
6. Aurelie Revillet (Francuska) +1.20
7. Verena Stuffer (Italija) +1.26
8. Kathrin Zettel (Austrija) +1.30
9. Ingrid Rumpfhuber (Austrija) +1.32
10. Emily Brydon (Kanada) +1.33
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!