Nogomet

Hrvatska protiv Srbije i Norveške

Zoran Zdelar • srijeda, 04.02.2009.
Hrvatska protiv Srbije i Norveške
Foto: Davor Sajko

U Aarhusu su danas ždrijebane kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo uzrasta do 21 godinu, koje se 2011. godine održava u Danskoj...

Izbornik mlade hrvatske reprezentacije, Dražen Ladić, neće imati nimalo lagan zadatak izboriti mjesto koje će nas odvesti na završnicu Europskog prvenstva U21, koje se za dvije godine održava na sjeveru Europe.

U danskom Aarhusu danas je održan ždrijeb kvalifikacijskih skupina, a Hrvatska će bodove tražiti u dvobojima sa Srbijom, Norveškom, Slovačkom i Ciprom. Tamo su se nalazili Zorislav Srebrić i Dražen Ladić, a generalni tajnik HNS-a nije nimalo sretan našim protivnicima u Skupini 7. "Nažalost, nismo bili sretne ruke. Grupa u kojoj ćemo tražiti prolaz za završnicu jako je izjednačena i prilično teška. Riječ je o četiri podjednake reprezentacije uz napomenu da se tu nikako ne smije zanemariti i Cipar."

Izbornik je u potpunosti svjestan koliko mu težak posao predstoji, no ni on se očekivano nema namjeru predati unaprijed, već najavljuje borbu do posljednje utakmice. "Vrlo, vrlo izjednačena grupa, s četiri podjednaka protivnika u kojoj će biti izuzetno teško osvajati bodove, čak i za onu drugu poziciju koja vodi dalje, obzirom da i četiri najbolja drugoplasirana konkuriraju. Svaka utakmica će biti izuzetno teška, no mi ćemo se nastojati maksimalno pripremiti i mobilizirati za svaki meč. Tražit ćemo put i nastojati biti koncentrirani na osvajanje svakog pojedinog boda, poglavito znajući kako nam je prošloga puta nedostajao jedan jedini gol."

U dodatno doigravanje za odlazak u Dansku ide prvak svake od deset skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!