Zimski sportovi

Vonn najbrža, Riesch na stazi

Petar Plevnik • četvrtak, 05.02.2009.
Vonn najbrža, Riesch na stazi
Foto: Nikola Movrić

Posljednji trening spusta uoči sutrašnje superkombinacije prošao je u znaku Lindsey Vonn, koja je i danas dala do znanja tko je glavni favorit uoči nedjeljnog spusta. Iako se nakon jučerašnjeg pada činilo kako je Svjetsko prvenstvo za nju završeno, Maria Riesch već je danas bila na stazi...

Za razliku od skijaša kojima je magla nakratko odgodila početak treninga, skijašice s druge strane planine na Rhone- Alpesu nisu imale nikavih problema s vremenom. Srećom, današnji je trening prošao bez ozbiljnijih padova, a odlična vijest je da jučerašnji pad nije ostavio težih posljedica na Mariji Riesch, koja je nastupila na današnjem treningu i trebala bi bez problema odraditi Svjetsko prvenstvo.

Najbrže vrijeme ostvarila je Amerikanka Lindsey Vonn, koja je na taj način još jednom najavila da je najveći favorit uoči nedjeljne utrke spusta. Glavnu konkurenciju sjajna Amerikanka imat će u domaćoj nadi, Francuskinji Marie Marchand-Arvier, koja je i današnjim drugim mjestom potvrdila kako srebro iz superveleslaloma nije bilo slučajno.

Ako je suditi po današnjem treningu, ali i odustajanju u superveleslalomu, do obrane naslova iz Area teško će Anja Paerson. Naime, Šveđanka je današnji trening završila na 30. mjestu s gotovo tri sekunde zaostatka za Vonn.

Skijašice sutra voze superkombinaciju (11 i 14.30 sati), dok je u nedjelju u 13 sati na rasporedu spust.

Svjetsko prvenstvo, Val d'Isere, spust (ž), drugi trening:
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:18.65
2. Marie Marchand-Arvier (Francuska) +0.38
3. Andrea Fischbacher (Austrija) +0.52
4. Lara Gut (Švicarska) +0.58
5. Elisabeth Goergl (Austrija) +0.82
6. Wendy Siorpaes (Italija) +1.25
7. Britt Janyk (Kanada) +1.34
8. Emily Brydon (Kanada) +1.37
9. Aurelie Recvillet (Francuska) +1.61
10. Andrea Dettling (Švicarska) +1.81
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!