Automoto

Rossi lakše ozlijeđen

Maja Giljanović • četvrtak, 05.02.2009.
Rossi lakše ozlijeđen

Svjetski MotoGP prvak Valentino Rossi dobro je prošao. Yamahin se as poskliznuo, pao na stakleni stolić, raskrvario i ruku i nogu te završio na šivanju na hitnoj...

Talijan je u svom domu povlačio zavjese te se izgubivši ravnotežu stropoštao na stakleni stolić ispod prozora. Prizor navodno nije bio najugodniji - krvi je, naime, bilo na sve strane - ali je nespretnost Rossija prošla bez ozbiljnih posljedica.

Ozljede lijevog prstenjaka i lista zašivene su, a potvrda da je živ i zdrav stigla je niti 48 sati kasnije.

Rossi je dan poslije nezgode otputovao u Sepang gdje je jutros odvezao prvih 30 krugova u novoj sezoni.

Prvo službeno testiranje u Maleziji Rossi je okončao na trećem mjestu (+0.455) iza Lorisa Capirossija (2:01.869) i Casey Stonera (+0.168).

"Nisam na 100%, ali sam zadovoljan. Motor je poboljšan, a što se guma tiče neće biti problema čim im se za koji dan još malo aklimatiziram. Oduvijek mi je bio draži tvrđi set guma, ali što je tu je - s mekšim će na svoje doći gledatelji jer svi polazimo od istog. 2009. bi trebala biti spektakularna", izjavio je Rossi.

Iza Capirossija (Suzuki), Stonera (Ducati) na drugom mjestu koji ni nakon tri mjeseca koliko je prošlo od operacije zgloba još uvijek nije na 100% te Rossija na trećem mjestu, ispod 2:03 su išli još i Chris Vermeulen (Suzuki - 2:02.803) i Toni Elias (Honda Gresini - 2:02.886).

Testiranja se nastavljaju sutra i u subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!