Zimski sportovi

Riesch: "Staza je preteška"

Antonija Pavlić • četvrtak, 05.02.2009.
Riesch: "Staza je preteška"
Foto: Nikola Movrić

Drugi trening spusta na stazi Rhone-Alpes u Val d'Isereu, donio je danas na prva tri mjesta ponovno tri osvajačice medalja u prvoj utrci superkombinacije 40. Svjetskog prvenstva. Lindsey Vonn, Marie-Marchand Arvier i Andrea Fischbacher pokazale su još jednom da su trenutno u možda i najboljoj formi, te da upravo među njima možemo tražiti novu spustašku svjetsku prvakinju.

Svijet je za sebe, ponovno danas, nakon jučerašnjeg izlijetanja, bila braniteljica naslova ukupne pobjednice Svjetskoga kupa i nova svjetska prvakinja u superveleslalomu: "Jučer je svijetlo bilo prilično slabo, bilo je jako teško odvoziti utrku kako treba, no danas sam imala puno bolje vrijeme i sretna sam što sam uspjela proći sva vrata.", rekla je novinarima nakon treninga uvijek nasmiješena Vonn.

Malih 38 stotinki sekunde, baš kao i u prvoj utrci, za 'drvenim' je zlatom zaostajala Marie Marchand-Arvier, dok je 'bronca' završila kod Andreje Fischbacher: "Napravljeno je samo nekoliko sitnijih promjena u rasporedu vrata, no ništa senzacionalno, sada se vozi nešto sporije i s više zavoja.", opisala je stazu Austrijanka.

Otvorena vrata za Nicole Hosp

Prema posljednjim informacijama iz Val d'Iserea, austrijska bi skijašica Nicole Hosp, koja je na zagrijavanju prije slaloma na Snježnoj kraljici ozljedila ligamente lijevog koljena, mogla nastupiti na veleslalomu i slalomu već na Svjetskom prvenstvu, budući da su joj liječnici dali zeleno svjetlo za ponovno profesionalno skijanje. Hosp sada predstoji nekoliko dana 'ugrijavanja' i ponovnog navikavanja na natjecateljsko skijanje, a ukoliko se pokaže dovoljno spremnom, mogla bi se, veoma lako, odlučiti na obranu veleslalomskog zlata.

Četvrta je pozicija otišla u Švicarku, mladoj Lari Gut: "Staza je prilično teška, dosta neravna, no zapravo zabavna. Takve staze se ne viđaju često, morate ju odvoziti s puno samopouzdanja i s pametnim pristupom."

Najveća je vijest pored svega toga bio ipak povratak na stazu Njemice Marije Riesch, nakon teškog pada na jučerašnjem treningu i strepnja o čak, okončanju sezone: "Mislim da je ova staza definitivno preteška, sigurna sam da 70 posto djevojaka ne može odvoziti stazu na najvišoj razini, da im je jednostavno prezahtjevna. Nisam sigurna da bi Svjetsko prvenstvo trebalo imati ovakve staze. Stvarno nisam sigurna."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!