Zimski sportovi

Cuche najavio spektakl

Petar Plevnik • petak, 06.02.2009.
Cuche najavio spektakl
Foto: EPA

Na posljednjem treningu uoči sutrašnje utrke spusta najbrže vrijeme ostvario je svjetski prvak u superveleslalomu Švicarac Didier Cuche. Natko Zrnčić-Dim i danas je potvrdio da se može nositi s najboljim svjetskim spustašima, a raduje i sve bolje zdravstveno stanje Ivice Kostelića...

Za razliku od jučer, kada je većina onih najboljih iskoristila trening za upoznavanje sa stazom, danas je sve prštalo na Bellevardeu. Najbrže vrijeme ostvario je Švicarac Didier Cuche, kojeg je zlato u superveleslalomu očito dodatno motiviralo te neće biti iznenađenje ukoliko 34-godišnji majstor sutra dođe i do zlata u spustu.

Teško je tako što prognozirati, budući da će konkurencija sutra biti zastrašujuća. Odmah do Cuchea, sa svega 11 stotinki zaostatka trening je danas odradio Norvežanin Aksel Lund Svindal, a da bi mu spust trebao puno više odgovarati od superveleslaloma trećim je mjestom najavio Amerikanac Bode Millera.

Vezane vijesti

Iza prve trojice redom se svrstala sva krema spuštaskog svijeta, a veliko iznenađenje je da je u to prestižno društvo upao Jean-Baptiste Grange, čije bi deseto mjesto moglo najaviti da je Francuz u superkombinaciji spreman za velike stvari.

Nakon jučerašnjeg sjajnog trećeg mjesta Natko Zrnčić-Dim i danas je ostvario vrlo dobro 16. vrijeme, čime je potvrdio kako će i sutra imati što reći.

Odlična vijest je i da je stanje s leđima Ivice Kostelića sve bolje, o čemu svjedoči i današnji nastup na treningu te solidno 30. vrijeme Ivice. Iako plasmanom lošiji, vremenski puno bolji nastup imao je danas 39. Tin Široki, dok je najlošiji od hrvatskih predstavnika na 44. mjestu bio Ivan Ratkić.

Svjetsko prvenstvo, Val d'Isere, spust (m), drugi trening:
1. Didier Cuche (Švicarska) 2:06.98
2. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.11 4. Michael Walchhofer (Austrija) +0.37
5. Marco Buechel (Lihtenštajn) +0.81
6. Didier Defago (Švicarska) +0.89
7. Erik Guay (Kanada) +0.96
8. Christof Innerhofer (Italija) +1.00
9. John Kucera (Kanada) +1.05
10. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +1.26
...
16. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +2.54
...
30. Ivica Kostelić (Hrvatska) +3.99
...
39. Tin Široki (Hrvatska) +5.55
...
44. Ivan Ratkić (Hrvatska) +8.35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!