Zimski sportovi

Vonn se prekombinirala

Petar Plevnik • petak, 06.02.2009.
Vonn se prekombinirala
Foto: Kristijan Komarica

Iako se činilo da će slalomska vožnja superkombinacije biti tek formalnost, zahvaljujući velikoj pogrešci Lindsey Vonn naslovom svjetske prvakinje okitila se Austrijanka Kathrin Zettel, dok su se za potpuno iznenađenje srebrom odnosno broncom pobrinule Lara Gut i Elisabeth Goergl...

Malo tko je mogao predvidjeti ovakav rasplet superkombinacije u Val d'Isereu. Više nego uvjerljiv nastup Lindsey Vonn u spustu stavio je Amerikanku u ulogu apsolutnog favorita uoči utrke slaloma, da bi na kraju slalom ponudio potpuno drugačiji rasplet.

Nakon što je petoplasirana nakon spusta Kathrin Zettel u cilj ušla s gotovo dvije i pol sekunde prednosti u odnosu na do tada vodeću Marchand-Arvier, bilo je jasno kako Austrijanka ima medalju, no malo je tko pomislio da će to biti dovoljno za zlato, jer su na red tek dolazile dvije glavne favoritkinje Maria Riesch i Lindsey Vonn.

Vezane vijesti

Najprije je Riesch iznenadila lošim slalomskim nastupim, koji joj je donio više od sekunde i pol zaostatka za Zettel, da bi potom dvije skijašice koje se mogu nazvati sve samo ne slalomašicama, Austrijanka Elisabeth Goergl i Švicarka Lara Gut, ugodno iznenadile odličnim nastupima te u cilj stigle "debelo" ispred Riesch.

I kada se očekivalo da Vonn sigurnom vožnjom potvrdi zlato, novo iznenađenje! Već na samom početku Vonn je napravila veliku pogrešku, zahvaljujući kojoj je već na prvom prolaznu prosula ogromnih sekundu i pol prednosti u odnosu na Zettel. Ne samo da je Amerikanka do kraja izgubila svu prednost i u cilj ušla kao drugoplasirana, već je promašila vrata te je na kraju ostala bez ičega.

Tako je pomalo sretno do svog prvog zlata, prve medalje uopće na svjetskim prvenstvima, stigla 22-godišnja Austrijanka Kathrin Zetel. Ne treba napominjati da je srebrna medalja apsolutno najveći uspjeh tek 17-godišnje Švicarke Lare Gut, a bronca je i prva medalja za 22-godišnju Austrijanku Elisabeth Goergl.

Svjetsko prvenstvo, Val d'Isere, superkombinacija (ž):
1. Kathrin Zettel (Austrija) 2:20.13
2. Lara Gut (Švicarska) +0.56
3. Elisabeth Goergl (Austrija) +0.88
4. Maria Riesch (Njemačka) +1.54
5. Marie Marchand-Arvier (Francuska) +2.49
6. Johanna Schnarf (Italija) +2.55
7. Anna Fenninger (Austrija) +2.56
8. Fabienne Suter (Švicarska) +2.77
9. Sandrine Aubert (Francuska) +2.85
10. Maruša Ferk (Slovenija) +2.98
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!