Tenis

"Želio sam ovaj revanš"

Ivor Krapac • petak, 06.02.2009.
"Želio sam ovaj revanš"
Foto: EPA

Nakon osmine finala u kojoj je iznenadio Ivana Ljubičića, Viktor Troicki je za novi korak na PBZ Zagreb Indoorsu eliminirao i branitelja naslova, Ukrajinca Sergija Stahovskog. Drugi srpski reket je ovom četvrtfinalnom pobjedom uzvratio Stahovskom za lanjski poraz u osmini finala, što mu je, kako je istaknuo, ostalo u pamćenju...

"Osjećam se sjajno poslije ovog četvrtfinala, mislim da sam odigrao sjajan meč, pogotovo taktički, osjećao sam se odlično na terenu", kazao je Troicki nakon proboja u polufinale: "Izgubio sam od njega lani u drugom kolu, taj poraz mi je teško pao, bio mi je to jedan od težih poraza prošle godine, baš sam se nadao revanšu."

Poraz iz lanjske osmine finala zapamtio je ponajviše zbog toga što je imao dobru priliku za pobjedu, Stahovski ga je tada nadjačao s tijesnih 7:6(7), 3:6 i 6:4: "Igrali smo juniorske turnire zajedno, nadao sam se da ga mogu dobiti i lani. Taj meč bio je jako napet, očekivao sam da ću trijumfirati, no on je pokazao da je igrao sjajno cijelog tog tjedna. Bilo mi je još teže kad sam saznao da je uzeo naslov."

Vezane vijesti

Prije današnje pobjede, u osmini finala eliminirao je Ivana Ljubičića u meču u kojem je, kako smatra, mogao proći i lakše: "Mislim da sam trebao dobiti u dva seta, zaista sam imao šansu, set i break prednosti, no Ivan se uspio vratiti. Ipak, u trećem setu sam ponovno zaigrao bolje i zasluženo pobijedio."

U polufinalu će Troicki dočekati jačeg iz susreta Marina Čilića i Antonija Veića, a uoči hrvatskog četvrtfinalnog dvoboja, kazao je da je sve moguće iako se od Čilića očekuje pobjeda: "Ne bih rekao da je Veić otpisan u tom meču, zavrijedio je da se i na njega računa... Naravno da je Čilić favorit, sigurno je da bi mi bio teži kao protivnik, no tko god bude, publika će biti za njega, vjerojatno neću imati puno podrške s tribina."

Prije dva dana protiv Ivana Ljubičića već je iskusio kako je to kad su tribine na strani suparnika, a na neke stvari se i požalio: "Lani smo Tipsarević i ja imali neka neugodna iskustva ovdje, danas nije bilo previše ljudi, a protiv Ljube je bilo gore - neki ljudi očito ne znaju kako se treba ponašati na tribinama, dobacivali su neke stvari, vjerojatno su još uvijek nečime opterećeni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!