Automoto

Stoner leti Sepangom

Maja Giljanović • petak, 06.02.2009.
Stoner leti Sepangom
Foto: EPA

Mada se bivši svjetski prvak Casey Stoner još uvijek nakon tri mjeseca rekonvalescencije žali na bolove u operiranom zglobu danas je drugog dana službenih testiranja u Sepangu bio neuhvatljiv svima...

Nakon što se "familijarizirao" sa svojim unaprijeđenim Ducatijem Desmosedici GP9 Stoner je danas u Maleziji spustio vrijeme ispod prošlogodišnjeg polea.

Australac je, naime, nakon samo 22 kruga stazom projurio za 2:01.483 što je gotovo desetinku ispod lanjskog pole-positiona Danija Pedrose.

Odmah za njim su Talijani Loris Capirossi (+0.072) na redizajniranom Suzukiju GSV-R i svjetski prvak Valentino Rossi (+0.143), a barijeru (2:02) probio je i Hondin Pedrosa (+0.603).

Nezadovoljni nisu ni Chris Vermeulen (Suzuki), Toni Elias (Honda), Colin Edwards (Tech 3 Yamaha) ni Andrea Dovizioso (Honda) budući su sva četvorica upisala manje od sekunde zaostatka za Stonerom.

Ne briljira, međutim, Jorge Lorenzo (10. na svojoj Fiat Yamahi), a nakon što je odvezao rekordnih 65 krugova - Stoner se primjerice zaustavio nakon njih 29 - Japanac Yuki Takahashi je na 16. mjestu. Sporiji su još samo Randy de Puniet i James Toseland.

Prva testiranja završavaju sutra, ali zadnji će dan proći bez Pedrose koji je odlučio skratiti boravak u Maleziji i vratiti se kući u Barcelonu kako bi se čim prije i potpunije oporavio od manjeg zahvata na koljenu kojem se u prosincu riješio bolova zadobivenih prilikom pada na utrci u Phillip Islandu dva mjeseca ranije.

Španjolca očekujemo natrag na sljedećem testiranju od 1. do 3. ožujka u Kataru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!