Nogomet

Ladić: "Dinamovci i Hajdukovci stižu"

Zoran Zdelar • subota, 07.02.2009.
Ladić: "Dinamovci i Hajdukovci stižu"
Foto: Kristijan Komarica

Dražen Ladić i ovog je puta zatrpan zahtjevima prvoligaških klubova da opravda izostanak njihovih igrača, no za Makedoniju neće biti tek članova Slaven Belupa...

Izbornik mlade hrvatske reprezentacije, Dražen Ladić priprema momčad s kojom će krenuti u novi kvalifikacijski ciklus za plasman na Europskom prvenstvo koje se 2011. godine igra u Danskoj. Na rasporedu je 11. veljače prijateljska utakmica s Makedonijom, no i ovog puta vodeći klubovi hrvatskog nogometa pokušavaju zadržati igrače.

"Svjesni smo da su klubovi na pripremama i da je većina u inozemstvu, pa gledamo da im što manje uzimamo igrače kako bi se mogli što bolje pripremiti za nastavak sezone", rekao je Ladić proteklog mjeseca, no očito u klubovima ipak nisu dovoljno zadovoljni.

Dinamo, Hajduk, Slaven Belupo i Osijek poslali su zahtjev da im igrači ostanu u momčadi tijekom priprema za nastavak sezone, a mnogo toga ovisi o Maksimiru i Poljudu. Tako su iz Slavena i Osijeka najavili da neće svojim igračima dozvoliti odlazak u reprezentaciju u slučaju da se na to odluče u Dinamu i Hajduku. No, za utakmicu u Kostreni izostanak će biti opravdan isključivo Slavenu.

Kad bi se kojim slučajem dozvolilo Dinamu, Hajduku, Slaven Belupu i Osijeku da zadrže igrače, Ladić bi na raspolaganju imao svega devet igrača. I to pod uvjetom da se na "bojkot" U21 reprezentacije u međuvremenu ne odluče i ostali prvoligaški klubovi.

Ladić je tako ovih dana u redovitom kontaktu s čelnicima prvoligaša kako bi osigurao dolazak većine. "Dinamo i Hajduk će poslati svoje igrače. S Petrovićem (sportski direktor Osijeka op.a.) sam se upravo čuo te mogu reći da će i njihovi igrači stići. Neće biti tek nogometaša Slaven Belupa iz razloga što oni najduže ostaju u Turskoj na pripremama, ali to nije problem pošto će biti još nekoliko provjera", otkrio nam je Ladić u telefonskom razgovoru trenutnu situaciju.

U tom slučaju, ne bude li kakvih novih otkaza ili pozivnica, naša mlada reprezentacija imat će taman dovoljno igrača za popuniti službeni zapisnik.

Izbornik je 28. siječnja objavio kandidate za utakmicu, a na popisu su se našli: Antonijo Ježina, Marin Ljubičić i Filip Ozobić (Zadar), Ivan Kelava, Dejan Lovren i Milan Badelj (Dinamo), Karlo Šimek i Matija Smrekar (Varteks), Domagoj Vida, Josip Knežević i Ivan Miličević (Osijek), Mario Maloča, Mario Tičinović i Goran Jozinović (Hajduk), Elvis Kokalović i Mato Jajalo (Slaven Belupo), Sandi Križman (Rijeka) Josip Palić (Croatia Sesvete), Krešo Ljubičić (Eintracht) i Darko Bodul (Ajax).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!