Košarka

Lakersi zamijenili Radmanovića

Mario Majdić Natrlin • nedjelja, 08.02.2009.
Lakersi zamijenili Radmanovića
Foto: EPA

Bliži se istek roka za izmjene igrača u NBA-u (19.2.), što nam garantira veoma zanimljivih desetak dana. Lakersi su svoj prvi potez napravili, zamijenivši Vladimira Radmanovića za igrače Charlotte Bobcatsa, Adama Morrisona i Shannona Browna...

Adam Morrison je 24-godišnje krilo koji je otišlo u Charlotte Bobcatse kao treći izbor u draftu 2006. Izabran je tada iznad Brandona Royja, Rudyja Gayja i Rajona Ronda, ali nikada nije zaigrao u skladu s očekivanjima. Kada je u Bobcatse ove sezone kao glavni trener stigao Larry Brown, s vremenom je postalo jasnije kako se Morrison neće dobro snaći u ovom sustavu. Ove sezone u prosjeku ubacuje 4.5 poena po utakmici u kojoj dobije po 15.2 minuta, a ni nakon ozljede startera Geralda Wallacea, nije igrao zadovoljavajuće.

"Sigurno je da mu želimo sve najbolje. On je dobar dečko i nadamo se da će dobiti priliku da zaigra.", reći će generalni menadžer Bobcatsa, Rod Higgins: "Tko zna, možda dobije i priliku da osvoji prsten", dodao je Higgins za čije je Bobcatse ovo treći trade ove sezone.

U Bobcatse dolazi Vladimir Radmanović, stalni član rotacije Los Angeles Lakersa. Njegov prosjek je 5.9 poena i 2.5 skokova po utakmici, a Lakersi će ovom izmjenom dobiti nešto više mjesta u svom salary capu. Naime, Morrison iduće sezone igra zadnju godinu s rookie ugovorom, koji će mu donijeti 5.3 milijuna, dok Radmanovićev ugovor vrijedi 6.5. milijuna dolara.

Uz Morrisona, u Lakerse dolazi i Shannon Brown, bek koji je u Bobcatsima u zadnje vrijeme igrao nešto više zbog ozljede Raje Bella.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!