Zimski sportovi

Zrnčić-Dim u borbi za medalju!

Petar Plevnik • ponedjeljak, 09.02.2009.
Zrnčić-Dim u borbi za medalju!
Foto: EPA

Odlične vijesti stižu nam nakon prvog dijela superkombinacije u Val d'Iseru. Nakon odvoženog spusta najveće izglede za zlato ima Amerikanac Bode Miller, a zahvaljujući odličnoj vožnji i šestom mjestu u borbi za medalju je i Natko Zrnčić Dim...

Unatoč izostanku jednog od glavnog favorita Ivice Kostelića, Hrvatska ima kandidata za medalju u današnjoj superkombinaciji! Činjenicu da je staza Bellevarde skraćena gotovo 700 metara u odnosu na subotnji spust odlično je iskoristio Natko Zrnčić-Dim. Sjajnom vožnjom Natko je ostvario šesto vrijeme spusta, što mu uoči noćnog slaloma daje nadu da se može umiješati u borbu za medalje.

Najveći favorit za zlato uoči slalomske utrke svakako je Bode Miller. Iako je ponovno bio na rubu ispadanja, Amerikanac je u cilj ušao sa samo četiri stotinke zaostatka za najbržim Aksel Lundom Svindalom, a u prilog Milleru ide i činjenica da će slalomsku stazu postaviti američki trener.

Uz Millera, glavni kandidat za zlato je trećeplasirani nakon spusta Jean-Baptiste Grange. Francuz je već na treningu pokazao da je bitno poboljšao spust, što je potvrdio i današnjim nastupom, ušavši u cilj sa 1.10 sekundi zaostatka za Svindalom.

Odličan spustaški nastup promovirao je Svindala u jednog od kandidata za medalju, a hoće li je Norvežanin i osvojiti i kojeg će sjaja ona biti puno će ovisiti i o postavci slaloma. Iako se Svindal ne snalazi najbolje u slalomu, 1.60 sekundi u odnosu na Zrnčić-Dima ipak je solidna prednost, posebice ukoliko slalom ne bude tehnički zahtjevan.

Od ostalih koji bi mogli konkurirati za medalju vrijedi izdvojiti Švicarca Silvana Zurbriggena. Vodeći u poretku superkombinacije u Svjetskom kupu spust je završio na 12. mjestu s 1.95 sekundi zaostatka za Svindalom.

Iako je uoči utrke bio svrstan u najuži krug favorita, još jedno razočaranje na Svjetskom prvenstvu doživio je Benjamin Raich. Naime, srebrni Austrijanac iz Area od prije dvije godine, jedini uz Bugara Georgieva nije uspio stići do cilja.

Vrlo dobar nastup zabilježio je i Tin Široki, koji je u cilj ušao na 20. mjestu s 2.71 sekundi zaostatka za Svindalom. Nešto lošiji, posebno u donjem dijelu staze, bio je Ivan Ratkić na 25. mjestu s nešto više od tri sekunde zaostatka.

Slalomska vožnja na rasporedu je u 17 sati.

Svjetsko prvenstvo, Val d'Isere, superkombinacija (m), spust:
1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 1:30.99
2. Bode Miller (SAD) +0.04
3. Adrian Theaux (Francuska) +0.91
4. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +1.10
5. Andrej Jerman (Slovenija) +1.31
6. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +1.60
7. Kjetil Jansrud (Norveška) +1.71
8. Christof Innerhofer (Italija) +1.74
9. Romed Baumann (Austrija) +1.75
10. Patrick Staudacher (Italija) +1.81
...
20. Tin Široki (Hrvatska) +2.71
...
25. Ivan Ratkić (Hrvatska) +3.02

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!