Zimski sportovi

Zlatna utjeha za Vonn

Petar Plevnik • ponedjeljak, 09.02.2009.
Zlatna utjeha za Vonn
Foto: EPA

Pobjedom u spustu i drugim zlatom na Svjetskom prvenstvu u Val d'Iseru Amerikanka Lindsey Vonn i danas je potvrdila svoju dominaciju u ženskom skijanju i ujedno postala najuspješnija američka skijašica u povijesti...

Odustajanje u superkombinaciji očito nije ostavilo traga na Lindsey Vonn, koja je nakon zlata u superveleslalomu danas stigla i do naslova najbolje svjetske spustašice. Sa startnim brojem 21 Amerikanka se na svoj prepoznatljiv način, gotovo bez pogreške, spustila Rhone-Alpesom ostvarivši više od pola sekunde brže vrijeme od do tada vodeće Lare Gut.

Drugim zlatom osvojenim na Svjetskom prvenstvu Lindsey je postala najuspješnija američka skijašica u povijesti, jedina s dva zlata na svjetskim prvenstvima.

Senzacionalno drugo mjesto i srebro otišlo je u ruke Lare Gut. Senzacionalno ne zato što Gut u dosadašnjem dijelu sezone nije najavila velike mogućnosti, već stoga što je Švicarki samo 17 godina! Usprsko tome, Lara je i danas na stazi izgledala poput prave rutinerke i nema sumnje kako je mlada Švicarska buduća zvijezda ženskog skijanja.

Do rezultata karijere osvojenom broncom stigla je i trećeplasirana Nadia Fanchini. 22-godišnja Talijanka za Larom Gut zaostala je svega pet stotinki, dok su se Austrijanke morati zadovoljiti "drvenom medaljom" četvrtoplasirane Elisabeth Goergl.

Još jednom razočarala je Šveđanka Anja Paerson, koja se danas oprostila i od trećeg zlata osvojenog prije dvije godine u Areu. Za razliku od superveleslaloma i superkombinacije, Šveđanka je danas uspjela doći do cilja, no tek s 13. rezultatom.

Svjetsko prvenstvo, Val d'Isere, spust(ž):
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:30.31
2. Lara Gut (Švicarska) +0.52
3. Nadia Fanchini (Italija) +0.57
4. Elisabeth Goergl (Austrija) +0.93
5. Marion Roland (Francuska) +1.14
6. Marie Arvier-Marchand (Francuska) +1.20
7. Andrea Fischabacher (Austrija) +1.57
8. Wendy Siorpaes (Italija) +2.00
9. Stacey Cook (SAD) +2.06
10. Maria Riesch (Njemačka) +2.11
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!