Nogomet

"Na Rumunje s najjačom postavom"

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 09.02.2009.
"Na Rumunje s najjačom postavom"
Foto: Davor Sajko

Utakmica s Rumunjskom je prijateljska, ali Slaven Bilić je svjestan da je rezultat bez obzira na to iznimno bitan te najavljuje najjaču moguću postavu...

Slavena Bilića čeka prva provjera ove godine, a još uvijek u Zagreb nisu stigli svi reprezentativci. Kako u Zagrebu nemaju toliko mira, kao što bi ga imali da su u Sloveniji, izbornik je odgodio i razgovor s igračima o novom kapetanu.

Kakav je plan za utakmicu s Rumunjskom? "Hvala Bogu, imamo takvu situaciju da nam je dosta igrača zdravo. Nema dva igrača, ali oni su također reprezentativci i na njih se računa. Dugo nas nije bilo, dosta je igrača u fazi priprema, pa ćemo na popodnevnom treningu, ali i kroz razgovor, to malo posložiti."

Rumunjska možda nema igrača u svojoj reprezentaciji koji će samim svojim imenom izazvati strahopoštovanje kod protivnika (Mutu i Chivu neće igrati), ali se svejedno radi o vrlo dobrom protivniku. "Ja sam gledao pet – šest posljednjih utakmica Rumunja i to je jaka i organizirana ekipa. Svoju igru baziraju na tome da ti prepuste loptu, povuku se i onda izlaze kroz kontre. No, protiv Italije su primjerice dominirali kroz igru. Mi ćemo pokušati nametnuti svoju igru, ali bez srljanja."

Bez obzira što se radi tek o prijateljskom ogledu, Bilić ne namjerava previše kalkulirati te najavljuje najsnažniju moguću momčad. "Nećemo eksperimentirati, iako se radi o prijateljskoj utakmici rezultat nam je bitan. U Bukureštu će na travnjak istrčati sastav za koji procijenimo da je najbolji. Vjerojatno bi isti sastav izašao na teren i da je utakmica protiv Rumunjske kojim slučajem kvalifikacijska."

Za nastup neće konkurirati Ivo Iličević i Nikola Kalinić zbog ozljede, a upitno je i hoće li moći zaigrati Vedran Ćorluka. "Kad je napuštao teren protiv Arsenala nije se činilo da je ozlijeđen. Kasnije smo s Tottenhamove Internet stranice saznali da je aduktor problem. Ukoliko je to točno, onda se situacija mijenja."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!