Nogomet

Eduardo čeka na klupi, Srna kapetan

Zoran Zdelar • utorak, 10.02.2009.
Eduardo čeka na klupi, Srna kapetan
Foto: Kristijan Komarica

Slaven Bilić najavio je s kojom će postavom zaigrati protiv Rumunja, a Eduardo će i ovog puta svoju priliku čekati na klupi. Kapetansku vrpcu dobio je Darijo Srna...

Izbornik Slaven Bilić u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso prije polaska za Rumunjsku otkrio je koja momčad će sutra istrčati na travnjak u Bukureštu. Eduardo da Silva još će jednom zasjesti najprije na klupu, nakon što je to učinio i protekle nedjelje u dvoboju Arsenala i Tottenhama.

No, ovog puta bi Eduardo ipak trebao dobiti priliku i nakon godinu dana pauze zaigrati napokon ponovno i u reprezentaciji. Hrvatsku će na stadionu Steaue od prve minute predstavljati Pletikosa – Ćorluka, Križanac, Šimunić, Pranjić – Srna, Jurić, Modrić, Rakitić – Olić, Petrić. Kapetansku vrpcu ponijet će Srna.

Na treningu u Maksimiru nisu radila samo tri igrača. "Radili su u Maksimiru svi osim Ćorluke, Jurića i Modrića koji su u nedjelju imali utakmicu, pa su se jučer regenerirali. Ostalo je sve u redu, dovoljno smo motivirani i spremni."

Nastup Eduarda iščekuje se s velikim nestrpljenjem, a ovog bi puta trebao zaigrati. "On će dobiti protiv Rumunjske određenu minutažu neovisno o rezultatu. To je sigurno. Tko je gledao jučer trening, nije mogao vidjeti nikakvu razliku između njega i svih ostalih. On bi bio pozvan i da je situacija nešto drukčija, da ne može nastupiti."

Jurić se polako već bliži kraju svoje karijere, a sad će napokon ubilježiti nastup i u reprezentaciji. No, kako se radi o iskusnom igraču, Bilić ne očekuje probleme. "To je iskusan i zdrav igrač. On je u Španjolskoj proveo tri godine, a u Italiji šest i ne može s ničime biti impresioniran. Zbog toga smo se i išli s njime naći dva puta. Puno očekujem od njega."

Rumunjska će igrati bez svoje dvije najveće zvijezde – Chivua i Mutua. "Za Chivua smo znali, to je bilo čak i najavljeno. Mada, kako sam ja pratio situaciju zadnjih mjesec dana, Mutu ima određenih problema. Za nas je sigurno dobo što ih nema, jer su to njihova dva najbolja igrača. Rumunji imaju velik broj igrača, koji nisu toliko poznati, ali su sigurno dobri."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!