Košarka

Dobar posao u Rusiji

Borna Rupnik • utorak, 10.02.2009.
Dobar posao u Rusiji
Foto: Nikola Movrić

Tri su se utakmice trećeg kola drugog kruga Eurochallenge kupa igrale u Rusiji, a sve su pobjede odnijeli gosti. Međutim, i jedni od tih gostiju su bili Rusi, a na gostovanju se fenomenalnom izvedbom predstavio i Galatasarayev Huseyin Besok...

Skupina I

Cholet je svoj savršeni hod kroz Europu nastavio i protiv nizozemskih EiffelTowersa. Iako su se mučili do same završnice, Francuzi su naposljetku upisali uvjerljivu pobjedu (85:68) i nanijeli Nizozemcima drugi poraz. Najbolji je kod Choleta bio trojac Braswell - Marquis - Larrouquis, koji je zamalo postigao više koševa od cijele suparničke momčadi. EiffelTowerse su predvodili Richardson i Oliver sa 16 koševa.

Vezane vijesti

Skupina J

Huseyin Besok bio je junak Galatasaraya u Oldenburgu. Njegova je momčad nakon preokreta u posljednjih deset minuta slavila rezultatom 93:85, a turski je košarkaš postigao 32 koša i ostvario deset skokova. Veliku je podršku imao u Milanu Guroviću, koji je ubacio 23 poena. EWE Baskets su imali više raspoloženih igrača, ali među njima nije bio i Riječanin Jasmin Perković, koji je za 24 minute provedene na parketu postigao sedam koševa i upisao isto toliko skokova.

Skupina K

Ciparski Proteas je furioznim drugim poluvremenom prohujao kroz Rostov na Donu. Domaći Lokomotiv držao se do kraja treće četvrtine i vodstva 54:53, ali tada na scenu stupaju Quincy Taylor i Darrel Mitchell te gosti do kraja rade seriju 34:15 i odnose vrlo vrijedne bodove. Američkom se dvojcu (ukupno 35 koševa) pridružio Crnogorac Vujadin Subotić s 21 poenom, dok je u ekipi Danijela Jusupa najbolji bio Fred House s 15 pogodaka i pet skokova. Bivši igrač Cibone, Rawle Marshall, ubacio je deset koševa uz sedam skokova. Na ljestvici uvjerljivo vodi Proteas, s tri pobjede iz isto toliko utakmica.

Do svoje prve pobjede u drugoj fazi natjecanja stigao je Cajasol iz Seville. Španjolci su u posljednju četvrtinu protiv Urala ušli u egalu (50:50), a zatim pojačali obranu. Primili su samo 11 koševa i postigli dvostruko više, a najprecizniji su bili Poljak Michal Ignerski (21 koš) i Juan Jose Triguero Estruch (16 koševa i šest skokova). Čast domaćina nisu uspjeli obraniti ni Biggs s 26, odnosno Liholitov s 19 poena.

Skupina L

Triumf je na gostovanju kod sunarodnjaka iz Samare utakmicu riješio već u prvom dijelu. Čvrstom su obranom sveli CSK-VVS na samo 24 koša, a prednost od 11 koševa razlike rutinski su očuvali do samog kraja. U rubrici pobjeda košarkaša iz Samare još uvijek stoji nula, a najveći su prilog tom podatku dali Triumfovi Bremer s 23 koša, šest asistencija i šest skokova te Dmitrijev s 14 ubačaja. U domaćim redovima najbolji je s učinkom od 26 koševa i pet skokova bio Marque Perry.

Momčad najzabavnijeg imena u svijetu nizozemske, ali vjerojatno i europske košarke, EclipseJet MyGuide iz Amsterdama sve se manje može nazivati iznenađenjem. U susretu s belgijskom Dexijom, protiv koje naš Zagreb CO nije imao ni mrvicu šanse, Nizozemci su slavili 87:75 i upisali već drugu pobjedu. Na krilima Harrisona (22 koša i sedam skokova) te Gipsona (20 koševa i četiri skoka) nadigrali su ujednačeno raspoložene Belgijance i primirili njihovu run-and-gun košarku, što se pokazalo dovoljnim za veliki uspjeh.

Eurochallenge skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Cholet85:68EiffelTowers Den Bosch
Telekom Baskets Bonn79:64Belgacom Liege
1Cholet 51+42
2Telekom Baskets Bonn 33-10
3EiffelTowers Den Bosch 24-10
4Belgacom Liege 24-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurochallenge skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Cholet85:68EiffelTowers Den Bosch
Telekom Baskets Bonn79:64Belgacom Liege
1Cholet 51+42
2Telekom Baskets Bonn 33-10
3EiffelTowers Den Bosch 24-10
4Belgacom Liege 24-22

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!