Nogomet

Eduardo: "Ovo će mi pomoći u Arsenalu"

Zoran Zdelar • četvrtak, 12.02.2009.
Eduardo: "Ovo će mi pomoći u Arsenalu"
Foto: EPA

Eduardo se napokon vratio, a priznaje da je osjećao nervozu prilikom ulaska na travnjak Steauainog stadiona. No, sad se nada da će mu sjajna igra u Bukureštu pomoći i u Arsenalu...

Izbornik Slaven Bilić najavio je u utorak da će u Bukureštu protiv Rumunjske nakon preduge pauze ponovno u reprezentativnom dresu zaigrati Eduardo da Silva. Tako je i bilo, a Eduardo je svojim nastupom uvjerio sve da i nakon tragične ozljede ponovno može biti pravi.

Nema dvojbe da će nam takav napadač itekako pomoći u velikoj borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine, ali i sam Eduardo priznaje da je konkurencija u napadu iznimno snažna. "Trenutno je konkurencija u napadu žešća nego ikad prije. Petrić i Olić su u sjajnoj formi, a ne treba zaboraviti ni na mlade dečke. No, to može biti samo pozitivno", rekao je Dudu nakon dvoboja s Rumunjima.

Nedugo nakon ulaska na teren Eduardo je s dva klizeća starta razuvjerio i one koji su smatrali da će se u dogledno vrijeme suzdržavati takvih poteza. Ipak, priznaje da je prije utakmice imao tremu. "Svi koji su gledali utakmicu mogu ocijeniti je li bilo straha u mojem nastupu. Prije ulaska sam osjećao nervozu, ali mislim da sam odigrao dobro. Nadam se da će mi ovaj nastup pomoći i u Arsenalu."

Pred Hrvatskom je prvog dana travnja utakmica s Andorom, a nakon toga slijedi težak dvoboj s Ukrajinom. "Nismo u dobroj situaciji i bit će nam teško u nastavku kvalifikacija. Mislim da ćemo ipak to moći izvući."

Na nastupu mu nisu propustili čestitati ni sami reprezentativci. "Suigrači su mi čestitali na nastupu, vidi se da im je drago što sam opet tu i sad moramo nastaviti dobro igrati", smatra hrvatska 'devetka'.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!