Zimski sportovi

Zettel klasa za sebe

Petar Plevnik • četvrtak, 12.02.2009.
Zettel klasa za sebe
Foto: Nikola Movrić

Nakon zlata u superkombinaciji, Kathrin Zettel na dobrom je putu postati svjetska prvakinja i u veleslalomu. Austrijanka je nakon prve vožnje u Val d I'sereu ostvarila 40 stotinki brže vrijeme u odnosu na Finkinju Tanju Poutiainen, a ugodno iznenađenje treće je mjesto Nijemice Viktorije Rebensburg...

Rekordnih 98 skijašica našlo se danas na startu veleslaloma u Val d'Isereu. Uz dvije Hrvatice, bile su tu između ostalog predstavnice Azerbajdžana, Brazila, Irana, Kolumbije, Libanona i još mnogih skijaški egzotičnih zemalja. Sve one mogle su u prvoj vožnji vidjeti malu veleslalomsku školu u izvedbi Kathrin Zettel.

Unatoč vrlo lošim uvjetima, sa startnim brojem jedan Austrijanka je stazu Bellevarde, postavljenu od strane američkog trenera Wagnera, prošla bez ikakvih problema, ostvarivši četiri desetinke brže vrijeme od drugoplasirane Finkinje Tanje Poutiainen.

Vezane vijesti

Sa startnim brojem 20 ugodno je iznenadila treća nakon prve vožnje Nijemica Viktoria Rebensburg, kojoj 57 stotinki zaostatka daje pravo nadati se medalji, baš kao i 11 više četvrtoplasiranoj, još jednoj Nijemici Kathrin Hoelzl.

Unutar sekunde zaostatka su i Francuskinja Tessa Worley te Talijanka Nicole Gius, a još jednom je razočarala Anja Paerson. Za razliku od superveleslaloma i superkombinacije, Šveđanka je danas uspjela doći do cilja ostvarivši deveto vrijeme prve vožnje.

Iako je ostvarila tek 29. vrijeme prve vožnje, vrijedi izdvojiti povratak Austrijanke Nicole Hosp. Prvi put nakon ozljede ligamenata na Sljemenu, aktualna svjetska prvakinja u veleslalmu vratila se na stazu, no očito je kako će Nicole trebati još dosta vremena za povratak u nekadašnju formu.

Budući da Ana Jelušić zbog lakše ozljede koljena nije nastupila, Hrvatska je imala dvije predstavnice. Sa startnim brojem 40 Sofija Novoselić u cilj je ušla s čak 6.21 sekundi zaostatka za Zettel, dovoljno za 37. mjesto, dok je Nika Fleiss s 5.26 sekundi zaostatka ostvarila 33. vrijeme.

Svjetsko prvenstvo, Val d'Isere, veleslalom (ž), prva vožnja:
1. Kathrin Zettel (Austrija) 59.53
2. Tanja Poutiainen (Finska) +0.40
3. Viktoria Rebensburg (Njemačka) +0.57
4. Kathrin Hoelzl (Njemačka) +0.68
5. Tessa Worley (Francuska) +0.92
6. Nicole Gius (Italija) +0.93
7. Michaela Kirchgasser (Austrija) +1.27
8. Denise Karbon (Italija) +1.39
9. Anja Paerson (Šveđska) +1.44
10. Mateja Robnik (Slovenija) +1.51
...
33. Nika Fleiss (Hrvatska) +5.26
...
37. Sofija Novoselić (Hrvatska) +6.21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!