Zimski sportovi

Senzacija u Val d'isereu!

Petar Plevnik • četvrtak, 12.02.2009.
Senzacija u Val d'isereu!
Foto: EPA

Nijemica Kathrin Hoelzl senzacionalna je pobjednica ženskog veleslaloma u Val d'Isereu. U iznimno uzbudljivoj drugoj vožnji, Nijemica je do naslova svjetske prvakinje stigla slavivši ispred Slovenke Tine Maze te Finkinje Tanje Poutiainen...

Iako je uoči druge vožnje veleslaloma malo tko očekivao veća uzbuđenja, budući da je Kathrin Zettel odličnom vožnjom dala naslutiti kako će i danas do zlata, malobrojni gledatelji uz stazu Bellevarde svjedočili su vrlo uzbudljivoj utrci i senzacionalnom raspletu.

Pomogli su tome i vremenski uvjeti, koji su za razliku od prve vožnje, išli na ruku skijašicama. Odlične uvjete, ali i činjenicu da je drugu vožnju postavio slovenski trener sjajno je iskoristila Tina Maze. Tek 15. nakon prve vožnje, Slovenka je zahvaljujući daleko najbržoj drugoj vožnji na kraju stigla do srebrne medalje!

Vezane vijesti

Zlato je za svega devet stotinki otišlo u ruke četvrte nakon prve vožnje Kathrin Hoelzl. Iako je ostvarila tek šesto vrijeme druge vožnje, dvije sekunde prednosti u odnosu na Maze iz prve vožnje 24-godišnjoj su Nijemici bile dovoljno da dođe do zlatne medalje, prve veleslalomske za Njemačku nakon 21 godine.

Pobjeda Nijemice tim je senzacionalnija ako se zna da Hoelzl nema nijednu pobjedu u Svjetskom kupu. Najveći rezultat do danas Nijemici je bilo drugo mjesto iz Lenzerheidea 2007., također u veleslalomu.

Novo razočaranje nakon današnje utrke doživjeli su Austrijanci. Iako je Zettel u drugu vožnju ušla sa 68 stotinki prednosti u odnosu na Hoelzl, već na samom početku Austrijanka je napravila veliku pogrešku, a nesigurna vožnja nastavila se do kraja pa je Zettel u cilj ušla s 82 stotinke zaostatka, dovoljno tek za šesto mjesto.

Zahvaljujući tome, unatoč ne baš briljantnoj drugoj vožnji (tek 14. vremenu), do bronce je stigla Finkinja Tanja Poutianen.

Svjetsko prvenstvo, Val d'Isere, veleslalom (ž):
1. Kathrin Hoelzl (Njemačka) 2:03.49
2. Tina Maze (Slovenija) +0.09
3. Tanja Poutiainen (Finska) +0.54
4. Denise Karbon (Italija) +0.67
5. Michaela Kirchgasser (Austrija) +0.73
6. Kathrin Zettel (Austrija) +0.82
7. Tessa Worley (Francuska) +1.14
8. Maria Pietiale-Holmner (Švedska) +1.22
9. Viktoria Regensburg (Njemačka) +1.25
10. Elisabeth Goergl (Austrija) +1.48
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!