Košarka

Hrvati napuštaju Lokomotiv

Borna Rupnik • petak, 13.02.2009.
Hrvati napuštaju Lokomotiv
Foto: Nikola Movrić

Od tri imena povezana s hrvatskom košarkom u Rostovu na Donu ostalo je samo jedno. Ostavka Danijela Jusupa brzo je prihvaćena, Ivan Tomas postao je prekobrojni stranac te boje Lokomotiva brani još samo bivši igrač Cibone, Rawle Marshall...

Dolazak slovenskog playmakera Aleksandra Ćapina označio je kraj suradnje Lokomotiva i našeg košarkaša Ivana Tomasa. Osim dobivanja dodatne konkurencije na svojoj poziciji, Tomas je postao stranac viška i u dogovoru s klubom slobodan je potražiti novi angažman.

Bivši hrvatski reprezentativac u devet je susreta ruskog košarkaškog prvenstva prosječno postizao sedam koševa, dok je u europskim dvobojima njegov učinak bio nešto skromniji, iako je s tri asistencije po utakmici predvodio svoju momčad.

U klubu se tek jedan dan dulje zadržao trener Danijel Jusup. Uvjerljiv poraz od ciparskog Proteasa iz Limassola na domaćem parketu, u sklopu trećeg kola skupine K Eurochallenge kupa prisilio je bivšeg trenera Zadra da podnese ostavku, a uprava kluba nije dugo razmišljala o njezinom prihvaćanju.

Lokomotiv se nalazi na osmom mjestu ruske Superlige, dok su mu šanse za prolazak u četvrtfinale Eurochallenge kupa svedene na minimum. Tako je bez hrvatske potpore u Rostovu na Donu ostao nekadašnji stanovnik Draženovog doma, Amerikanac Rawle Marshall.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!