Košarka

House doktorirao u Rostovu

Borna Rupnik • petak, 13.02.2009.
House doktorirao u Rostovu
Foto: Davor Sajko

Lokomotiv iz Rostova na Donu u uzbudljivoj se utakmici održao na životu u skupini K Eurochallenge kupa. Zaostali susret drugog kola pripao je domaćinima rezultatom 63:61...

Utakmica u Rusiji bila je posljednja slamka spasa za Lokomotiv. Cajasol je svoje šanse popravio pobjedom kod Ural Greata, a u Rostov na Donu došli su eliminirati drugog mogućeg konkurenta za drugo mjesto u skupini.

Zbog važnosti ovog dvoboja i jednima i drugima su drhtale ruke, te je u kombinaciji s čvrstim obranama svaki koš zlata vrijedio, a nakon što je prva četvrtina pripala domaćinima, a druga gostima, na odmor se otišlo s minimalnom prednošću momčadi iz Seville (35:34).

Kako će se kasnije pokazati, ključnu su prednost košarkaši Lokomotiva ostvarili u trećoj dionici, u kojoj su goste zadržali na samo devet koševa, ali neizvjesno je bilo do samog kraja. U posljednjih se šest minuta Cajasol približio na samo koš zaostatka (55:54), a nakon trice novopridošlog Slovenca Aleksandra Ćapina igru u svoje ruke preuzima Fred House.

Amerikanac je svoju momčad do pobjede odveo nizom od pet uzastopnih koševa, pogodivši dvije ključne lopte, i Cajasol više nije znao uzvratiti.

House i Ćapin bili su i najbolji strijelci svoje momčadi, dok je Szewczyk uz 12 koševa ubilježio i jednako toliko skokova. Rawle Marshall odigrao je 32 minute, ali je uz katastrofalan šut (0/11 iz igre) upisao samo četiri poena i dva skoka. Kod gostiju se po običaju najviše trudio Triguero Estruch (16 koševa), ali to nije bilo dovoljno za povratak u Španjolsku s bodovima.

Na ljestvici vodi Proteas s omjerom 3-0, dok su Ural Great, Cajasol i Lokomotiv sada izjednačeni s po jednom pobjedom i dva poraza.

Eurochallenge skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Proteas EKA AEL102:75Ural Great
Lokomotiv Kuban63:61Real Betis
1Proteas EKA AEL 51+52
2Ural Great 330
3Real Betis 24-2
4Lokomotiv Kuban 24-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!